معاون وزیر بهداشت خبر داد؛
تشدید نظارت های بهداشتی در محرم و صفر، سفارش های پخت نذری
عطر و تن: معاون بهداشت وزارت بهداشت، از تشدید نظارت های بهداشتی در آستانه فرا رسیدن ایام عزاداری محرم و صفر اطلاع داد.
به گزارش عطر و تن به نقل از مهر، دكتر علیرضا رئیسی، اظهار داشت: از آنجایی كه عدم رعایت موازین بهداشتی در تهیه و توزیع نذورات در مراسم عزاداری مساجد، تكایا و هیئت ها می تواند احتمال بروز بیماری های در رابطه با غذا به ویژه بیماری های عفونی روده ای را افزایش دهد، لازم است به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماری های در رابطه با آب و غذا در جهت حفظ سلامت جامعه، تشدید نظارت های بهداشتی بر اماكن و مراكز مورد انتظار در دستور كار دانشگاه های علوم پزشكی قرار گیرد. وی با ارسال دستورالعمل نظارت های بهداشتی در روزهای محرم و صفر به معاونین بهداشت دانشگاه های علوم پزشكی كشور با اشاره به برگزاری جلسات و مراسم مذهبی در مساجد، تكایا و اماكن متبركه و توزیع گسترده نذورات و غذا در این ایام، بر لزوم پخت و پز در مكان هایی با شرایط بهداشتی مناسب تصریح كرد و اضافه كرد: تمام افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای كارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام عرضه خدمت ضروری می باشد. معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینكه مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشند، سفارش كرد كه از مواد غذایی مشمول بسته بندی كه مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده گردد. رئیسی با تاكید بر لزوم استفاده از فرآورده های خام دامی با كشتار مجاز و یا بسته بندی شده مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشكی، تصریح كرد: در تهیه غذا از روغن های دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین و از نمك های بسته بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو استفاده گردد. وی با اشاره به اینكه باید از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود، اضافه كرد: از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداكثر دو ساعت) خودداری شود. در صورت اجبار به نگهداری بیش از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر ۴ درجه سانتی گراد یا بالای ۶۳ درجه سانتی گراد (روی شمعك گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳درجه نرسد. رئیسی اضافه كرد: در هنگام توزیع غذا، از طریق رفتن افراد توزیع كننده غذا بر روی سفره ها و از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود. معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینكه در صورت توزیع سبزی و سالاد، رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است، سفارش كرد: از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده گردد و استفاده از آب آشامیدنی سالم، شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چندبار مصرف كه برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده می شود، ضروری می باشد. رئیسی اضافه كرد: در صورت استفاده از ظروف یكبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف یكبار مصرف مناسب ترجیحا ظروف یكبار مصرف گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده شده و از مصرف ظروف یكبار مصرف پلی استایرینی برای موادغذایی و نوشیدنی گرم و داغ (بالای ۶۵ درجه سانتی گراد) خودداری شود. معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاكید بر لزوم رعایت نظافت، شستشو و گندزدایی مستمر سرویس های بهداشتی و نصب سیستم لوله كشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی، اظهار داشت: لازم است، پسماند های تولید شده به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شود. بخصوص در كنار هر ایستگاه صلواتی سطل یا كیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف و لیوان های یكبار مصرف استفاده شده نگهداری شود. رئیسی در انتها با اشاره به اینكه احشام مورد استفاده برای ذبح و قربانی باید از مراكز مجاز مورد تایید دامپزشكی تهیه شود، تصریح كرد: توزیع آب، شربت و یا شیر در میان دسته های عزاداری و یا در مراسم با لیوان یكبار مصرف صورت گیرد، از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی كه آب و شربت داخل آن است، جلوگیری شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب