در گردهمایی مؤسسه های فعال در آموزش زبان فارسی عنوان شد

تعطیلی برخی مراكز آموزش فارسی در چند سال قبل

تعطیلی برخی مراكز آموزش فارسی در چند سال قبل عطر و تن: مراسم گشایش ششمین گردهمایی مؤسسه های فعال در آموزش زبان فارسی در جهان با حضور نمایندگان بیشتر از 30 دستگاه اجرا شد.


به گزارش عطر و تن به نقل از ایسنا، در این گردهمایی كه به دعوت بنیاد سعدی و به میزبانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی روز دوشنبه (هفتم بهمن ماه ۹۸) برگزار شد، غلامعلی حداد عادل، رئیس بنیاد سعدی اظهار نمود: این ششمین باری است كه موسسات فعال در آموزش زبان فارسی به خارجی ها دور هم جمع می شوند.
او با اشاره به قدرت زبان فارسی و قدرت نفوذ آن در جهان اظهار داشت: همانطور كه از زیست بوم طبیعی صحبت می نماییم زیست بوم مهم تری داریم كه زیست بوم فرهنگی ماست و زبان فارسی اساس این زیست بوم است. به همان اندازه كه برای زیست بوم طبیعی باید كوشا باشیم برای حفظ زیست بوم فرهنگی هم باید كوشا بود.
او سپس با بیان این كه زبان فارسی به سبب خصوصیاتی كه دارد هم در داخل كشور زبان واسط بین همه اقوام شده و هم در جهان، گستره فرهنگی است بیان كرد: زبان فارسی نو كه پدری مثل زبان فارسی میانه و نیایی مثل فارسی باستان دارد وقتی در ایران بعد از ظهور اسلام ترویج یافت زبان های محلی تكلم می شد، اما همه آنرا پذیرفتند و به زبان واسط بین مردم تبدیل شد.
حداد عادل اضافه كرد: این زبان قدرت گسترش خودرا در جهان در تاریخ به اثبات رسانده است. كافی است كه ما به حضور و نفوذ زبان فارسی در شبه قاره دقت نماییم. ما سال هاست در فرهنگستان زبان و ادب فارسی عهده دار تالیف دانشنامه زبان فارسی در شبه قاره هستیم و تابحال پنج جلد از هشت جلد آن تالیف و انتشار یافته است، باور خودمان این است كه این هشت جلد فقط معرفی مختصری از زبان فارسی است.
رئیس بنیاد سعدی در ادامه به این كه زبان فارسی علاوه بر این كه زبان علم شده، بیشتر زبان حكمت، عشق و عاشقی بوده است اشاره و بیان كرد: هر جا زبان فارسی حضور داشته باشد، ایران هم در آن جا حضور دارد و از نظر اقتصادی و سیاسی هر كشوری بتواند زبان خودرا در جهان گسترش دهد پیروز است.
حداد عادل همین طور اظهار داشت: ترامپ وقتی می خواست دیگران را در منطقه از قدرت ایران بترساند از زبان فارسی بهره برد و اظهار داشت كه اگر ما دو هفته پشتیبانی خودرا از شما دریغ نماییم، مجبورید به زبان فارسی حرف بزنید. حتی امروزه خود ترامپ هم به زبان فارسی پیام می فرستد كه این حقیقت و قدرت زبان فارسی را می رساند.
وی در ادامه مهم ترین اقدام بنیاد سعدی را در جهت آموزش زبان فارسی، برنامه ریزی آموزشی و درسی و تالیف كتاب دانست و به تشریح دیگر اقدام های انجام شده این بنیاد در امتداد آموزش زبان فارسی پرداخت.
رئیس بنیاد سعدی در قسمتی از سخنان خود با اشاره به تدوین استاندارد برای آموزش زبان فارسی بیان كرد: تافلی كه مدت هاست برای زبان انگلیسی وجود دارد در واقع همان استاندارد زبان انگلیسی است، اما زبان فارسی كمی دیر به صرافت افتاده است.
او درانتها اظهار داشت: كار ما و سازمان فرهنگ و ارتباطات با ارز است، اما میزان ارزی كه امروز در اختیار ما است به ثلث رسیده، با این وجود با همكاری نهادهای مختلف چراغ زبان فارسی همچنان روشن مانده است.
در این گردهمایی همین طور ابوذر ابراهیمی تركمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به این كه در زبان فارسی برخلاف اقتصاد و سیاست كه به دنبال داشتن هستند، به دنبال بودن هستیم اظهار نمود: حكمت های ما با زبان فارسی بیان شده است. در مقالات شمس جایی زبان فارسی با زبان عربی مقایسه شده و آن جا است كه زبان فارسی قابلیت بیان مافی الضمیر را دارد.
او اضافه كرد: پیش از این كه ما برای بسط زبان فارسی تلاش نماییم، تشنگانی در جهان بر این هستند كه آنرا بیاموزند و یاد بگیرند. اقبال لاهوری اگرچه ایران را ندیده و سفر نكرده بود در مباحث مربوط به حكمت از زبان فارسی استفاده هایی كرده كه از زبان اردو نكرده است. در واقع ما پس از این كه تشنگی در جهان به وجود آمد و متوجه آن شدیم، سعی كردیم تا آب گوارایی به آنان برسانیم.
ابراهیمی تركمان همین طور با بیان این كه باید در شیوه، ابزار تدریس زبان فارسی به غیرفارسی زبانان و... به وفاق جمعی برسیم، خوش آهنگی زبان فارسی و وجود شعرهای مفاخر بزرگ به زبان فارسی را از علل تشنگی مردم جهان به زبان فارسی برشمرد و افزود: در خیلی از كشورها در اوج تمدن ایرانی اسلامی خیلی از آثار مكتوب به زبان فارسی نوشته شداند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به حضور استادانی كه از طرف بنیاد سعدی در كشورهای مختلف زبان فارسی تدریس می كنند و خلأ اعزام معلم زبان فارسی حتی برای تدریس الفبا در سال های گذشته را پركرده اند بیان كرد: باید برای آموزش زبان فارسی دو شیوه رفع و دفع را در نظر بگیریم، هنوز خیلی از كتاب هایی كه در خارج از كشور تدریس می شوند از حداقل استاندارها به خاطر مقاومت استادان بی بهره هستند كه این كتاب ها باید جایگزین شوند.
او همین طور با بیان این كه خیلی از آموزشگاه ها در خارج از كشور هستند كه جزء برنامه های شان آموزش زبان فارسی است، اظهار داشت: در سال های گذشته كرسی های زبان فارسی چون حمایت نشدند، كاهش یافتند و علت این هم مضیقه بودجه بوده است، حتی آموزش و پرورش برخی مدارس آموزش زبان فارسی و وزارت علوم برخی كرسی های زبان فارسی را در خارج از كشور به دنبال مضیقه بودجه تعطیل كرده است كه باید به همه این ها توجه گردد.
در ششمین گردهمایی مؤسسه های فعال در آموزش زبان فارسی رضامراد صحرایی، معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی نیز با تشریح اهداف این بنیاد به شرح خلاصه ای از گردهمایی های پیشین پرداخت و اظهار داشت: در نخستین گردهمایی بسیاری برای نخستین بار متوجه شدند كه كسانی غیر از آنها در همان زمینه فعالیت شان كار می كنند و بنا بر این بسیاری از كارها متوقف و بسیاری از كارها شروع شد.
او سپس مهم ترین دستاورد گردهمایی سوم را راه اندازی سامانه متولیان بنیاد سعدی دانست و اظهار داشت كه رویكرد آن همایش بیشتر پرسش و پاسخ محور بوده است.
در ششمین گردهمایی همین طور نمایشگاهی از كارهای بنیاد سعدی به حاضران ارائه شد و این همایش با برگزاری نشست های تخصصی ادامه پیدا كرد.







منبع:

1398/11/08
09:03:11
5.0 / 5
4316
تگهای خبر: آموزش , سفر , فرهنگ , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه