انتشار سه كتاب درباره علم و دانشگاه
عطر و تن: كتاب های «درباره نظام دانش»، «دانشگاه، ارتباطات و توسعه ملی در ایران» و «ارزیابی انتقادی نهاد علم در ایران» منتشر گردید.
به گزارش عطر و تن به نقل از ایسنا، كتاب «درباره نظام دانش» نوشته ابراهیم توفیق در ۲۴۴ صفحه با شمارگان ۷۰۰ نسخه و قیمت ۱۲ هزار تومان انتشار یافته است.
در پشت جلد این كتاب نوشته شده است: «در میان منتقدین توافقی عام بر سر این وجود دارد كه علوم اجتماعی ما كپی ناقصی است از «اصلی» كه جهانی و جهان شمول فهمیده می شود، «اصلی» كه همچون آئین های «آینده» گریزناپذیر را به تصویر می كشد و ما در مقایسه خود با آن به تشخیص صدمه شناسانه «نواقص» خود می رسیم. گفته می گردد كه با وجود دهه های بسیاری كه از شكل گیری علوم اجتماعی گذشته است، ما «هنوز» در وضعیت تأسیس و حتی پیشاتأسیس قرار داریم. دخالت گری و تعیین تكلیف های حوزه سیاست برای حوزه علم، بوروكراتیسم حاكم بر آكادمی، عدم شكل گیری اجتماعات و پارادایم های علمی، فقدان مكاتب فكری و برنامه های پژوهشی، درجازدن در معرفت شناسی دوران سنت و چیرگی رئالیسم خام و... همگی نشانه های این عدم تأسیس هستند.»
«دانشگاه، ارتباطات و توسعه ملی در ایران» نوشته مجید تهرانیان به كوشش هادی خانیكی در ۲۸۹ صفحه، با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۱۴هزار تومان به چاپ رسیده است.
در نوشته پشت جلد این كتاب هم آمده است: «امكان تولید و رشد دانشگاه بعنوان «عقل نقاد» جامعه جدید در ایران همواره با پرسش های جدی در درون و بیرون خود روبرو بوده است، دانشگاه چون نهادی زنده و پویا و هم پیوند با پیرامون خویش است، سلامت و بیماری اش وابسته به محیط و فرهنگی است كه در آن می زید. در فرهنگ مساعد و فضاهای گشوده و دموكراتیك، دانشگاه نهادی است خلاق و فعال و دارای نقش های چندجانبه و متمایز كه هیچ كدام آن ها به جای دیگری نمی نشینند، اما در فرهنگ نامساعد و فضاهای تنگ و بسته دانشگاه به نهادی تبدیل می گردد كه گرفتار ناهماهنگی و كژكاركردی نقش هاست.»
«ارزیابی انتقادی نهاد علم در ایران» نوشته عماد افروغ در ۵۱۶ صفحه، با شمارگان ۷۰۰ نسخه و قیمت ۲۶ هزار تومان انتشار یافته است.
در معرفی این كتاب عنوان شده است: كتاب «ارزیابی انتقادی نهاد علم در ایران» ناظر به نقد رویكردهای قالب گرایانه، كمی و اثبات گرایانه حكم بر نظام آموزش رسمی ماست كه می كوشد متأثر از یك نحله شناخت شناسی منسوخ و مطرود و بی توجه به زبان معطوف به چگونگی و ساختن و تولید كردن و با قراردادن چهره های آكادمیك و دانشگاهی در چنبره ای محدود و با تحمیل شاخص هایی كمی و محتواگریز و با اهرم های تبلیغی و گاه هژمونیكِ در اختیار، كشور را از به اصطلاح عقب ماندگی علمی نجات دهد.»
این سه كتاب از جانب انتشارات پژوهشكده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انتشار یافته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب