در گفت وگو با عطر و تن تشریح شد
نقش پرونده الکترونیک سلامت در پایش بیماری ها
به گزارش عطر و تن، رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت ضمن اشاره به این که اطلاعات بیشتر از ۸۵ میلیون نفر از جمعیت کشور در سامانه های نظام مراقبتی ثبت است، اظهار داشت: البته اطلاعات آنها به شکل ۱۰۰ درصدی تکمیل نیست در واقع در قسمت روستایی قوی تر هستیم اما به صورت کلی در همان نقطه هم نمی توان گفت از نظر کیفی هم تمام خدمات مورد احتیاج به افراد عرضه شده است.
دکتر سیدرضا مظهری در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه نظام سلامت کشور بر پایه خدمات PHC به منطقه بندی جغرافیایی دقت می کند، اظهار داشت: سلامت هر بخش به دانشگاه یا دانشگاه های علوم پزشکی همان منطقه سپرده می شود که همان دانشگاه هم یک شبکه بهداشت متناظر دارد و تقسیم بندی ها به همین ترتیب ریزتر و ریزتر می شود تا جایی که هر محله باید یک شناسنامه سلامت اختصاصی داشته باشد.
به نقل از ایشان، در این حوزه موضوعات دیگری هم در نوع خدمات و سیاستگذاری های هر منطقه جغرافیایی مهم می باشد.
وی ادامه داد: البته کادر درمان از بهورز، مراقب سلامت، پزشک عمومی، پزشک متخصص و... یک تیم هستند که به صورت لایه بندی شده به مردم خدمت می دهند و بهداشت مدارس، صنوف و اماکن و... هم با آنها است. در واقع تنها نباید بیماری محور پیش برویم بلکه باید تمام موضوعات در رابطه با شهروندان را هم در نظر داشته باشیم.
رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت پرونده سلامت الکترونیک شهروندی را یک خروجی از یک فرآیند دراز مدت معرفی نمود و توضیح داد: در واقع ۴ دسته فرآیند برای مبادی ورودی پرونده الکترونیک سلامت باید دنبال شود تا این پرونده به معنای واقعی خود نزدیک شود که یکی از این مبادی بخش مراقبت های بهداشتی اولیه (PHC) است.
وی در این رابطه توضیح داد: در نظام بهداشتی کشور، هر فرد باید دارای پرونده ای باشد که اطلاعات آن از موضوعات هویتی و محل زندگی افراد شروع می شود و تا اطلاعات در رابطه با سلامت پایه فرد شامل قد، وزن، بیماری های غیرواگیر، فاکتورخطرهای هر فرد، فشارخون، رفتارهای تغذیه ای و تحرکی فرد، وضعیت واکسیناسیون، وضعیت مصرف یا عدم مصرف دخانیات، سلامت روان و... را شامل می شود.
رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، بیان نمود: در واقع لازم نیست حتما فرد بیمار باشد تا این اطلاعات برایش ثبت گردد بلکه با ثبت اطلاعات ذکر شده میتوان فرد را پیگیری کرد تا در صورتیکه عامل های خطری برای او وجود داشت، بتوان از بروز بیماری ثانویه جلوگیری کرد. ما می خواهیم از فرد مراقبت نماییم تا اصلا بیمار نشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر کمتر شهروندی در کشور وجود دارد که اطلاعات اولیه سلامت وی در سامانه PHC ثبت نباشد بشکلی که بیشتر از ۸۵ میلیون نفر از جمعیت کشور در سامانه های نظام مراقبتی هستند اما، اطلاعات آنها به شکل ۱۰۰ درصدی تکمیل نیست. در واقع در قسمت روستایی به علت وجود بیشتر از ۱۸ هزار خانه بهداشت؛ اطلاعات کامل تر است (بیش از ۹۵ درصد) اما در قسمت شهری اطلاعات نقصها بیشتری دارد.
مظهری در انتها تصریح کرد: هرچند که از نظر کمی، وضعیت روستاها بهتر است اما نمی توان گفت از نظر کیفی هم تمام خدمات مورد احتیاج به افراد عرضه شده است. چون تمرکز خدمات این بخش بر خدمات مراقبت مادران باردار، پایش رشد کودک، واکسیناسیون و پایش برخی بیماری های واگیردار (مانند سل، مالاریا و... ) مهم بوده است، میتوان گفت در این بخش قوی تر و در بحث پایش بیماری های غیرواگیر ضعیف تر هستیم.
منبع: atrotan.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب