میزان پروتئین موجود در تخم مرغ چقدر است؟
به گزارش عطر و تن، تخم مرغ یکی از بهترین غذاهای پروتئینی به حساب می آید، هرچند میزان پروتئین آن بسته به اندازه و این که شامل سفیده و زرده باشد یا نه، متفاوت می باشد.
به گزارش عطر و تن به نقل از ایسنا، شکی نیست که تخم مرغ منبعی عالی از چندین ویتامین و مواد معدنی مهم می باشد. همچنین، تخم مرغ یکی از بهترین غذاهای پروتئینی موجود شمرده می شود، هرچند میزان پروتئین آن بسته به اندازه و این که شامل سفیده و زرده باشد یا نه، متفاوت می باشد. تخم مرغ با فواید مختلفی برای سلامتی مرتبط می باشد که خیلی از آنها به محتوای پروتئین چشم گیر آن مربوط می شود. با این وجود، غذاهای دیگری نیز وجود دارند که می توانند در هر وعده به همان میزان و حتی بیشتر پروتئین فراهم آورند.
پروتئین برای جنبه های مختلفی از سلامت، همچون ترمیم بافت، رشد عضلات، عملکرد سیستم ایمنی و موارد دیگر اهمیت دارد. اما چقدر پروتئین در یک تخم مرغ وجود دارد؟ مقدار مشخص می تواند برمبنای چندین عامل مختلف همچون اندازه تخم مرغ متفاوت باشد، اما هر تخم مرغ به طور معمول بین پنج تا هشت گرم پروتئین دارد. میزان پروتئین در تخم مرغ کوچک و متوسط به ترتیب ۴.۸ و ۵.۵ گرم است. همین طور میزان پروتئین در تخم مرغ بزرگ و خیلی بزرگ نیز به ترتیب ۶.۳ و ۷ گرم است.
تخم مرغ از دو بخش تشکیل شده است؛ سفیده و زرده، که هر کدام مجموعه ای متفاوت از مواد مغذی را ارائه می دهند. میزان پروتئین در سفیده تخم مرغ می تواند با میزان پروتئین در زرده متفاوت باشد، به این علت در بحث ارزش غذایی تخم مرغ، درک این تفاوت اهمیت دارد. بالاتر از نیمی از محتوای پروتئین تخم مرغ در سفیده آن قرار دارد، به این علت مکمل های پودر پروتئین تخم مرغ به طور معمول از سفیده تهیه می شوند.
در صورتیکه هر سفیده تخم مرغ حاوی حدود ۳.۶ گرم پروتئین است، تخم مرغ آب پز که شامل سفیده و زرده باشد، حدود ۶.۳ گرم پروتئین دارد. در مقابل، یک زرده تخم مرغ بزرگ حاوی ۲.۷ گرم پروتئین است.
بااینکه سفیده تخم مرغ پروتئین بیشتری دارد، اما بیشتر مواد مغذی موجود در تخم مرغ در حقیقت در زرده آن یافت می شود. زرده تخم مرغ سرشار از چربی، سلنیوم، فسفر، ویتامین B۱۲، ویتامین A، ویتامین D، فولات و ریبوفلاوین است. البته زرده تخم مرغ دارای کلسترول بیشتری در رژیم غذایی است. در صورتیکه مطالعات نشان می دهد که کلسترول رژیم غذایی برای بیشتر بزرگسالان سالم تأثیر کمی بر سطح کلسترول خون دارد، تعدادی از افراد ممکنست نسبت به اثرات کلسترول رژیم غذایی حساس تر باشند و باید مراقب مصرف آنها باشند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، تخم مرغ خام و پخته شده هر دو حاوی پروتئین تقریباً یکسانی هستند. علاوه بر این، تخم مرغ خام می تواند شما را بیشتر در معرض مشکلاتی مانند سالمونلا قرار دهد. بدین سبب به طور معمول بهتر است تخم مرغ را بصورت پخته مصرف کنید.
تخم مرغ با فواید قابل توجهی برای سلامتی مرتبط می باشد. کاهش خطر بیماری قلبی، کمک به پیش گیری از بیماریها، بهبود سلامت چشم، افزایش کاهش وزن، پشتیبانی از عملکرد کبد، حفظ سلامت مغز و حفظ سلامت پوست (بعلت وجود کلاژن تخم مرغ) جزو مزایای تحم مرغ بشمار می رود.
با این وجود، غذاهای زیادی وجود دارند که پروتئین بیشتری نسبت به تخم مرغ دارند، همچون آب استخوان، ماهی سالمون صید شده از طبیعت، نخود، مرغ و بسیاری دیگر. تخم مرغ را می توان همراه با انواع دیگر غذاهای پرپروتئین به عنوان قسمتی از رژیم غذایی سالم و متنوع مصرف کرد.
منبع: atrotan.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب