وزارت بهداشت اعلام كرد
آخرین وضعیت بروز HIV در کشور
به گزارش عطر و تن، مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، آخرین وضعیت بروز بیماری HIV در کشور را اعلام نمود.
به گزارش عطر و تن به نقل از ایسنا، HIV بیماری عفونی است که مخصوص گروه یا قشر خاصی نیست. در صورت ورود عامل این بیماری عفونی به بدن هر کسی، آن فرد می تواند به بیماری مبتلا شود. در عین حال لازم است بدانیم که با تشخیص و درمان بموقع این بیماری عفونی، میتوان از شدت آن و رسیدن به مرحله ایدز جلوگیری کرد؛ ازاین رو به شرط پایبندی به درمان، HIV دیگر بیماری کشنده ای نیست.
انتقال ویروس هم از سه طریق تزریق خون و فرآورده های خونی آلوده، تماس جنسی پرخطر و همینطور از راه مادر آلوده به کودک اتفاق می افتد؛ ازاین رو ویروس HIV از راه تماسهای عادی، کار کردن روزانه، غذا خوردن، نیش پشه و... منتقل نمی شود.
مبتلا شدن به عفونت HIV هیچ علامتی ندارد و فرد متبلا می تواند تا سالیان متمادی بدون هیچ مشکلی به زندگی خود ادامه دهد و همین مبحث تشخیص HIV را با مشکل مواجه ساخته است. تنها راه تشخیص HIV انجام آزمایش خون است که آن هم امکان دارد در چند ماه اول ورود ویروس به بدن به شکل کاذب منفی باشد.
بنابر اعلام دفتر مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، بر مبنای روش های آماری، تخمین زده می شود که ۴۶هزار و ۱۴۵ نفر در کشور مبتلا به HIV باشند. بر مبنای نظام جامع مدیریت داده های الکترونیک HIV کشور، تا پایان خرداد ماه سال ۱۴۰۲ از بین افراد مبتلا به HIV شناسایی، ثبت و گزارش شده، ۲۳هزار و ۹۰۲ نفر زنده هستند که از این تعداد ۱۸هزار و ۳۲۶ نفر خدمات در ارتباط با مراقبت و درمان HIV را دریافت کرده اند و تعداد ۱۷هزار و ۳۷۷ نفر تحت درمان قرار دارند.
کل موارد ثبت شده مبتلا از ابتدا تا کنون ۴۵هزار و ۸۷۷ نفر بوده اند که مرگ ۲۱هزار و ۹۷۵ نفر آنها ثبت شده است و ۵هزار و ۵۷۶ نفر برای دریافت خدمات، به مراکز عرضه دهنده خدمت رجوع نکرده اند.
باآنکه ۸۱ درصد کل موارد را مردان و ۱۹ درصد را زنان می سازند، اما الگوی راه انتقال بیماری و درصد ابتلای زنان و مردان در سالهای اخیر تغییر کرده است؛ بگونه ای که از کل موارد شناسایی و گزارش شده در سه ماهه اول سال ۱۴۰۲ مقدار ۲۶ درصد موارد ثبت را زنان و ۷۴ درصد آنها را مردان تشکیل می دهند.
بنا بر اعلام دفتر مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، ۵۵ درصد از کل موارد شناخته شده در زمان تشخیص، در گروه سنی ۲۵ تا ۳۹ سال بوده اند و ۷۵ درصد از کل موارد شناخته شده در زمان تشخیص، در گروه سنی ۲۰ تا ۴۵ سال بوده اند که الگوی انتقال سنی در سالهای اخیر تغییری نکرده است.
دلایل مبتلا شدن به HIV در میان کل مواردی که از سال ۱۳۶۵ تابحال در کشور به ثبت رسیده اند به ترتیب تزریق با وسایل مشترک در مصرف کنندگان مواد (۵۵.۷ درصد)، رابطه جنسی (۲۶.۲درصد) و انتقال از مادر به کودک (۱.۷ درصد) بوده است. راه انتقال در ۱۶.۳ درصد از این گروه نامشخص مانده است.
لازم به ذکر است که راه انتقال ۰.۲ درصد از این موارد در ارتباط با خون و فرآورده های خونی در سالهای قبل از اجرای سیاست پالایش ۱۰۰ درصدی خون سالم توسط سازمان انتقال خون است.
بنابر اعلام دفتر مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، این در شرایطی است که در میان مواردی که در سه ماهه اول سال ۱۴۰۲ تشخیص داده شده اند؛ راه احتمالی انتقال در ۱۲.۵ درصد موارد اعتیاد تزریقی، ۵۴.۹ درصد روابط جنسی و در ۳۲.۶ درصد راه احتمالی مبتلا شدن بیان نشده و هیچ مورد ابتلای جدیدی از راه خون و فرآورده های خونی ثبت نشده است.
منبع: atrotan.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب