سازمان نظام پرستاری هشدار داد؛

مدرك داوطلبان بهیاری از مراكز معتبر

مدرك داوطلبان بهیاری از مراكز معتبر به گزارش عطر و تن مدیر روابط عمومی سازمان نظام پرستاری كشور، اظهار داشت: داوطلبان بهیاری از مجوز مراكز آموزشی اطمینان حاصل كنند.


در پی رجوع برخی افراد به هیئت مدیره های سازمان نظام پرستاری كشور و عرضه مداركی تحت عنوان بهیاری دریافت شده از مراكز خصوصی و گاها وابسته به نهادهای دولتی و نیمه دولتی، مهدی امیرجانی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهارداشت: به تازگی برخی هیئت مدیره های نظام پرستاری كشور درخواست های عضویت از افرادی تحت عنوان بهیار داشته اند كه این امر با عنایت به اهمیت مبحث و لزوم ورود افراد ذی صلاح در حوزه آموزش بایستی مورد توجه ویژه قرار گیرد. وی با اشاره به مكاتبه اخیر سازمان نظام پرستاری و مدیر كل آموزش مداوم وزارت بهداشت در رابطه با مبحث مراكز مجاز آموزش بهیاری، اضافه كرد: سازمان نظام پرستاری كشور طی درخواستی كتبی از مدیركل آموزش مداوم وزارت بهداشت، عناوین مراكز رسمی و شرایط مورد تایید این مراكز را درخواست كرده بود. امیرجانی اظهار داشت: بر مبنای پاسخ ارسال شده از جانب مدیركل آموزش مداوم وزارت بهداشت، مراكز مجاز آموزش بهیاری دارای شرایطی هستند كه عبارت است از؛۱- مجوز تاسیس هنرستان های بهیاری صرفا جهت دانشگاه/دانشكده های علوم پزشكی با موافقت و هماهنگی وزارت آموزش و پرورش و با عنایت به امكانات و پرسنل مورد نیاز هنرستان از جانب این اداره كل صادر می گردد. از آنجائی كه نظام آموزش متوسطه تغییر نموده و سه ساله است. ۲: داوطلبان متقاضی با شركت در آزمون كتبی، مصاحبه و با عنایت به تعداد ظرفیت پذیرش و اولویت بومی، انتخاب می شوند. گروه یاد شده همچون رشته های دیگر كار و دانش، رشته بهیاری را در سه سال طی نموده و بعد از گذراندن دروس عمومی، اختصاصی و كار آموزی از سوی آموزش و پرورش منطقه گواهی دیپلم بهیاری دریافت خواهند نمود. همینطور از جانب دانشگاه علوم پزشكی مربوطه (گواهی مهارت) به ایشان تعلق خواهد گرفت. ۳: گواهی دیپلم بهیاری مورد قبول وزارت بهداشت و درمان، باید با اسناد موجود در هنرستان ها و این اداره كل مطابقت نمایند. لیست هنرستان های فعلی۱: هنرستان بهیاری ایرانشهر(دخترانه)
۲: هنرستان بهیاری ایرانشهر (پسرانه)
۳: هنرستان بهیاری مرودشت (دخترانه)
۴: هنرستان بهیاری مرودشت (پسرانه)
۵: هنرستان بهیاری آباده (دخترانه)
۶: هنرستان بهیاری آباده (پسرانه)
۷: هنرستان بهیاری بم (دخترانه)
۸: هنرستان بهیاری بم (پسرانه)
۹: هنرستان بهیاری زابل (دخترانه)
۱۰: هنرستان بهیاری قائم شهر (پسرانه)
۱۱: هنرستان بهیاری نهاوند (دخترانه)
۱۲: هنرستان بهیاری تویسركان (پسرانه)
۱۳: هنرستان بهیاری بافت ( دخترانه)
۱۴: هنرستان بهیاری رفسنجان (پسرانه)
۱۵: هنرستان بهیاری بندر گناوه (دخترانه)
۱۶: هنرستان بهیاری برازجان (پسرانه)
۱۷: هنرستان بهیاری قائن (دخترانه)به گزارش عطر و تن به نقل از مهر، محمد شریفی مقدم قائم مقام سازمان نظام پرستاری هم در مصاحبه ای كه در سایت سازمان درج شده است در مورد شرایط داوطلبین توضیح داده است كه داوطلبین شركت در این دوره ها هم بایستی دارای شرایط خاص باشند، از جمله دارا بودن مدرك قبولی سوم راهنمایی و حداكثر سن ۱۸ سال. لازم به ذكر است كه تحصیل در این هنرستان ها مجانی می باشد و بابت آموزش هزینه ای از محصلین دریافت نمی شود. وی ادامه داد: ازاین رو تربیت و آموزش بهیاران عزیز كه در گذشته نه چندان دور بار اصلی مراقبت را بر دوش می كشیدند، با عنایت به نقش حساس آنان دارای شرایط خاصی بوده و از حساسیت زیادی برخوردار می باشد و نمی شود كه امر سلامت مردم را به هركسی سپرد. شریفی مقدم در ادامه با برشمردن شرایط و ضوابط صدور مدارك و موسسات مجاز معتبر بهیاری اینگونه توضیح داد: ازاین رو مداركی دارای اعتبار است كه؛۱ -توسط مدارس بهیاری و یا هنرستان های كاردانش كه با مجوز وزارت آموزش و پرورش و با مدیریت و نظارت وزارت بهداشت عرضه می شوند. ۲- این هنرستان ها دولتی بوده و ازاین رو موسسات، مجتمع ها و یا شركت های تعاونی، هنرستان ها و نهادهای خصوصی و یا نیمه دولتی نمی توانند اقدام به تربیت بهیار نماید. ۳- تربیت و آموزش دانش آموزان بهیاری مجانی بوده و هزینه ای برای شركت كننده ندارد. ازاین رو هر شخص حقیقی یا حقوقی كه برای تربیت بهیار هزینه ای دریافت نماید مرتكب خلاف شده و اگر در این خصوص اقدام به دریافت پول نموده مغایر قانون عمل كرده و پرداخت كنندگان می توانند به مراجع ذیصلاح شكایت نمایند. ۴- این هنرستان ها بیشتر در مناطق محروم و تعداد آنها محدود است و لیست آنان بایستی توسط وزارت بهداشت تایید شود. ۵- داوطلبین دارای شرایط سنی هستند یعنی نباید ۱۸ سال به بالا باشند و اگر در مراكزی سن بالاتر از ۱۸ سال پذیرفته شود مرتكب تخلف شده اند. ۶- برای ورود مدرك سوم راهنمایی كفایت می كند. ۷- دوره سه ساله است، ازاین رو اگر مدركی یك ساله صادر شده بازهم خلاف است. وی در انتها تصریح كرد: متأسفانه مراكزی با انگیزه مالی و با تظاهر به اینكه مجوز تربیت بهیار دارند و با دریافت وجوهی غیر متعارف اقدام به آموزش و صدور مدارك بهیاری نموده اند كه صراحتاً اعلام می كنیم اینگونه مدارك هیچ گونه ارزشی ندارد و افراد نبایستی فریب تبلیغات گسترده این مراكز را بخورند و پیش از اقدام به ورود به این دوره بایستی مشروعیت این مراكز را از وزارت بهداشت یا آموزش و پرورش و یا سازمان نظام پرستاری استعلام نمایند. متأسفانه برخی از مراكز درمانی هم به استناد این مدارك مجعول و خلاف اقدام به بكارگیری بعضی از این افراد نموده اند كه مورد تأیید این سازمان و سایر مراجع ذیصلاح نیست.
 

1396/08/11
21:16:59
1.7 / 5
7260
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , وزارت بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(1)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه