چاقی در مغز شروع می شود! عطر و تن: مطالعه ای جدید نشان میدهد که مغز نقش اساسی در ایجاد چاقی دارد. به گزارش عطر و تن به نقل از ایسنا، تعداد افراد چاق در دهه های اخیر بطور قابل توجهی بالا رفته است و مشکلات قابل توجهی را برای خود آنها، سیستم های مراقبت های بهداشتی و آنهایی که آنها را درمان می کنند، به وجود می آورد. هورمون انسولین نقش کلیدی در ایجاد چاقی دارد. تا همین اواخر، علایم مختلفی وجود داشته است که نشان می داد انسولین موجب اختلالات عصبی و متابولیک، خصوصاً در مغز می شود. مطالعه جدیدی توسط بیمارستان دانشگاه توبینگن، مرکز آلمانی تحقیقات دیابت (DZD) و هلمهولتز مونیخ، درک جدید جالبی را در مورد ریشه های دیابت نوع دو و چاقی و همین طور عملکرد مغز به عنوان یک مرکز کنترل حیاتی ارائه می دهد. به نقل از ساینس دیلی، چاقی از سال ۲۰۲۰ بطور رسمی در آلمان به عنوان یک بیماری شناخته شده است. این بیماری موجب ایجاد برخی از بیماریهای دیگر همچون دیابت، حملات قلبی و حتی سرطان می شود. سازمان بهداشت جهانی قبل از این چاقی را یک اپیدمی اعلام نموده بود که بالاتر از یک میلیارد نفر را در سرتاسر جهان و تقریباً ۱۶ میلیون نفر را فقط در آلمان تحت تأثیر قرار داده است. شاخص توده بدنی ۳۰ یا بیشتر، چاق درنظر گرفته می شود و رژیم غذایی نامناسب و ورزش ناکافی اغلب به عنوان دلیلهای این بیماری مزمن ذکر می شوند. با این وجود، مکانیسم هایی که در بدن منجر به چاقی و ایجاد بیماری می شوند، پیچیده تر هستند. چاقی و نقش انسولین در مغز توزیع ناسالم چربی بدن و افزایش وزن مزمن با حساسیت مغز به انسولین مرتبط می باشد. انسولین چه عملکردهای خاصی را در مغز انجام می دهد و چگونه بر افراد با وزن طبیعی تأثیر می گذارد؟ پروفسور استفانی کولمن و همکارانش در مطالعه خود، در بیمارستان دانشگاه توبینگن برای دیابت، غدد درون ریز و نفرولوژی را بررسی کردند. پروفسور کولمن، رهبر این مطالعه می گوید: یافته های ما برای نخستین بار نشان میدهد که حتی مصرف مختصر غذاهای بسیار فرآوری شده و ناسالم مانند شکلات و چیپس موجب تغییر قابل توجهی در مغز افراد سالم می شود که ممکنست علت اولیه چاقی و دیابت نوع ۲ باشد. در حالت سالم، انسولین اثر سرکوب کننده اشتها در مغز را بر عهده دارد. با این وجود، به طور دقیقتر در افراد دچار چاقی، انسولین دیگر رفتار غذا خوردن را به درستی تنظیم نمی کند و در نتیجه مقاومت به انسولین به وجود می آورد. خانم کولمن می گوید: جالب است که در شرکت کنندگان سالم مطالعه ما، مغز بعد از مصرف کالری بالا در کوتاه مدت، کاهش حساسیت مشابهی به انسولین نشان داد که مشابه افراد چاق بود. او می افزاید: این اثر حتی یک هفته بعد از بازگشت به یک رژیم غذایی متعادل قابل مشاهده می باشد. روی مغز تمرکز کنید پروفسور آندریاس بیرکنفلد (Andreas Birkenfeld)، مدیر پزشکی داخلی و نویسنده غائی این مطالعه، نتیجه گیری می کند: ما فرض می نماییم که پاسخ انسولین مغز پیش از هر گونه افزایش وزن، با تغییرات کوتاه مدت در رژیم غذایی سازگار می شود و در نتیجه موجب ایجاد چاقی و سایر بیماریهای ثانویه می شود. یافته های فعلی به تحقیقات بیشتر در مورد این که چگونه مغز در ایجاد چاقی و سایر بیماریهای متابولیک نقش دارد، خواهد انجامید. دوره کوتاه با اثرات گسترده ۲۹ مرد داوطلب با وزن متوسط در این مطالعه شرکت کردند و به دو گروه تقسیم شدند. برای پنج روز متوالی، گروه اول باید رژیم غذایی معمول خودرا با ۱۵۰۰ کیلو کالری از میان وعده های بسیار فرآوری شده و پر کالری تکمیل می کردند. کالری اضافی توسط گروه کنترل مصرف نشد. هر دو گروه بعد از ارزیابی اولیه تحت دو معاینه جداگانه قرار گرفتند. یک معاینه بلا فاصله بعد از دوره پنج روزه انجام شد و دیگری هفت روز پس از آن که گروه اول رژیم غذایی معمول خودرا از سر گرفتند، انجام شد. پژوهشگران از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) جهت بررسی محتوای چربی کبد و حساسیت مغز به انسولین استفاده کردند. نه فقط محتوای چربی کبد گروه اول بعد از پنج روز بطور قابل توجهی بالا رفته بود بلکه در کمال تعجب، حساسیت کمتر به انسولین در مغز در مقایسه با گروه کنترل، یک هفته بعد از بازگشت به رژیم غذایی عادی نیز ادامه داشت. این اثر قبلا فقط در افراد چاق مشاهده شده بود. منبع: عطر و تن 1403/12/13 11:43:52 5.0 / 5 257 تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك این مطلب عطروتن را می پسندید؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط عادت های بدی که دلیل خیلی از بیماریهای میانسالی هستند دانشگاه علوم پزشکی خدمات سلامت را به صورت عادلانه و با کیفیت به مردم عرضه می دهد مصرف کنندگان الکل 13 سال زودتر می میرند چرا زنان آبستن کمتر به کووید مبتلا می شوند؟ نظرات بینندگان در مورد این مطلب عطروتن نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۲ بعلاوه ۵