قصه گویی ابزاری برای ساخت شخصیت

قصه گویی ابزاری برای ساخت شخصیت به گزارش عطر و تن، معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی با اشاره به اینکه در فرهنگ ما از قصه گویی به عنوان ابزاری برای ساخت شخصیت استفاده می شود، اظهار داشت: ما ایرانیها اساساً با قصه و داستان مأنوسیم و به آسانی با آن ارتباط برقرار می نماییم. در کنار اینکه خیلی از مضامین باارزش دینی، اخلاقی و... در قالب داستان و قصه به ما رسیده است.


به گزارش عطر و تن به نقل از ایسنا، اینروزها دومین دوسالانه «قصه گویی نهال امید» با شعار «قصه خوب؛ نسل خوب» با هدف ترویج قصه گویی، شناسایی و تشویق و بهره مندی از توانمندی های شبکه کتابخانه های عمومی، کتابداران و اعضا در منطقه آزاد ارس و شهر جلفا درحال برگزاری است.
محمدرضا هراتی، معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی درباره ی برگزاری این جشنواره با اشاره به اینکه ۶۰ درصد اعضای کتابخانه های عمومی کودکان و نوجوانان هستند، اظهار داشت: نکته مهم در این آمار حضور خانواده ها در کنار فرزندان در کتابخانه هاست که باعث شده است نهاد در بین دستگاه های فرهنگی دارای ترکیبی طلایی و منحصر به فرد باشد. کتاب، کتابدار، کودک و خانواده در کنار هم در فضای امنی به نام کتابخانه حضور دارند. برای همین جشنواره قصه گویی انجام شد.
او با اشاره به "افزایش سه هزار نفری مشارکت کنندگان نسبت به دوره اول" اظهار داشت: این افزایش نشان از اهمیت و اقبال به این رویداد تأثیرگذار دارد و آمار مشارکت به همکاران کتابدار و علاقه مندان به قصه گویی انگیزه داده تا از ابزار قصه گویی برای ارتباط گیری با مخاطب بهره گیرند.
هراتی با اشاره به این که قصه گویی یک هنر شایسته و سازنده است، بیان کرد: ما ایرانیها اساساً با قصه و داستان مأنوسیم و به آسانی با آن ارتباط برقرار می نماییم. در کنار اینکه خیلی از مضامین باارزش دینی، اخلاقی و... در قالب داستان و قصه به ما رسیده است؛ ما قالب های ارائه هنری چون نقالی، پرده خوانی و حتی روحوضی و تعزیه را برای حفظ تاریخ شفاهی، انتقال مفاهیم، روایت وقایع و سرگرمی و آموزش داریم. بدین سبب قصه گویی در فرهنگ ما سن و سال ندارد و محدود به حوزه کودک و نوجوان نیست. برمبنای آمارها برنامه های تلویزیونی پرمخاطب شامل فیلم و سریال و یا برنامه های سرگرمی آن هایی هستند که قصه یا داستانی در پس شان نهفته است، چونکه در فرهنگ ما از قصه گویی به عنوان ابزاری برای ساخت شخصیت استفاده می شود.
معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد اظهار داشت: بیانات رهبر معظم انقلاب درباره ی توجه به مطالعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی در کودکان و نوجوانان چراغ راه ما در انجام کارهای فرهنگی در نهاد است؛ اخیراً مقام معظم رهبری در سی وچهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به حوزه کودک و نوجوانان اشاره ویژه ای داشتند که نشان از اهمیت این حوزه است. ما چندین سال است در نهاد بر روی مخاطبان کودک و نوجوان متمرکز شده ایم و برنامه های متنوعی در این زمینه برگزار می کنیم؛ همچون جشنواره هدهد سفید و اهدای نشان هدهد سفید، که داوران آن کودکان و نوجوانان عضو کتابخانه هستند، تا تولید کتاب هدهد سفید که بیش از ۴۵ درصد محتوای آن توسط اعضای کودک و نوجوان کتابخانه تولید می شود. علاوه بر این ساخت برنامه تلویزیونی هدهد سفید و ساخت و تجهیز کتابخانه های هدهد سفید همچون کارهای مهم ما در این حوزه می باشد. بدین سبب ما به دغدغه های مقام معظم رهبری در عرصه ترویج فرهنگ مطالعه در بین کودکان و نوجوان مدت ها است واقفیم و در این زمینه امروز روی شخصیت سازی کار می نماییم.
او اضافه کرد: مجموعه کارهای ما در عرصه کودک و نوجوان برآمده از یک نگاه راهبردی به این حوزه است که برای آن برنامه ریزی و سرمایه گزاری نموده ایم. علاوه بر کارهایی که امروز در کتابخانه های عمومی در حال انجام می باشد در عرصه تجاری سازی و ایجاد ظرفیتهای توسعه در عرصه ترویج فرهنگ مطالعه هم کار می نماییم. در این جهت به زودی از عروسک های جدیدی رونمایی می نماییم که مدت ها است بر روی شخصیت سازی آنها کار کرده ایم و دارای برآیندهای مختلف تربیتی در عرصه کودک و نوجوان هستند.
هراتی تاکید کرد: امسال رهبر انقلاب در مراسم سالگرد رحلت امام خمینی(ره) صریحاً بیان نمودند که هر کس ایران و منافع ملی را دوست دارد برای ترویج ایمان و امید تلاش کند. اساساً یکی از اهداف و سرفصل های جشنواره قصه گویی نهال امید، همانگونه که از نام آن مشخص است، ترویج امید در کودکان و نوجوانان است. کوشیدیم در داوری ها و رویکرد های فراخوان جشنواره بطورکامل انگیزشی و امیدآفرین باشیم و به قصه های خوب توجه کردیم. موضوعات آزاد، سبک زندگی ایرانی-اسلامی، شعارهای سال و... همچون مطالبی است که سعی کردیم در ارائه قصه ها مورد توجه قرار گیرد. در کنار این مساله حضور خانواده ها به عنوان قصه گو یکی دیگر از نکته های قابل توجه جشنواره است. ما در مراحل پایانی جشنواره یک زوج قصه گو را داریم که همزمان با یکدیگر از مرحله استانی بالا آمده اند و بناست در مرحله نهایی به رقابت بپردازند.
دبیر دومین جشنواره قصه گویی با اشاره به جهت دهی به کارهای این دوره و تاکید بر معرفی تاریخ و شخصیت های انقلاب اسلامی، اضافه کرد: می توان گفت یکی از خاصیت های این جشنواره قصه ها و داستان هایی است که رنگ و بوی مشاهیر ایران زمین و شخصیت های انقلابی مان را دارد. بدین سبب ما بدنبال ایجاد جریان در خلال برگزاری جشنواره هستیم و به آن به عنوان یک کار تفریحی و اوقات فراغت نگاه نمی نماییم. ما به کمک این جشنواره داستان های تاریخی، اسلامی و قرآنی را منتقل می نماییم و به حفظ و تقدیر ادبیات غنی ایرانی اهتمام داریم. رهبر معظم انقلاب در یکی از بیانات شان فرموده اند: قصه گویی هنر بسیار خوبی است. قصه های خوب سازنده شخصیت کودک اند.
هراتی برگزاری این جشنواره در منطقه آزاد ارس را در امتداد ضرورت تمرکززدایی و توجه به توانایی ها و ظرفیتهای موجود در استانها خواند.



1402/04/02
18:55:54
5.0 / 5
464
تگهای خبر: آموزش , ادبیات , جشن , جشنواره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه