انتشار كتاب جدیدی از تاریخ فلسفه غرب

انتشار كتاب جدیدی از تاریخ فلسفه غرب کتاب «فلسفه انگلیسی زبان ۱۷۵۰ تا ۱۹۴۵» از مجموعه «تاریخ فلسفه غرب» نوشته جان اسکوروپسکی با ترجمه یاسر خوشنویس منتشر گردید.


به گزارش عطر و تن به نقل از ایسنا، این کتاب در ۲۳۷ صفحه با شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۲۸ هزار تومان توسط انتشارات سمت انتشار یافته است.
کتاب «فلسفه انگلیسی زبان ۱۷۵۰ تا ۱۹۴۵» از شش فصل و یک فصل نهایی برای مطالعه تشکیل شده است: «از هیوم تا میل: رید، بنتام و کااریج»، «اوج لیبرال: میل و عصر وی»، «پایان قرن نوزدهم: ایدئالیست ها، پراگماتیست ها و علم گرایان»، «مدرنیسم ۱: فرگه و کمبریج»، «مدرنیسم ۲: وین» و «پس گفتار: بعد از مدرنیسم».
مترجم در مقدمه ای که بر این کتاب نوشته آورده است: «در خیلی از کلاس های تدریس فلسفه و هم در خیلی از کتاب های فلسفی، دیدگاه ها و اندیشه ها چنان عرضه می شوند که گویی خصلتی فرازمانی و فرامکانی دارند. معمولا مشخص نمی گردد چرا فیلسوفی در زمانی خاص، برای مثال اوایل قرن نوزدهم، درگیر پرداختن به مساله ای بویژه شده است. مطالعه تاریخ اندیشه به صورت کلی و تاریخ فلسفه به صورت خاص به ما امکان می دهد که خصلت تاریخی اندیشه را دریابیم و درک نماییم چگونه برخی مسائل فلسفی در واکنش به جریان ها و تحولات فلسفیِ پیشین و علاوه بر این، در واکنش به تحولاتی در سایر حوزه ها همچون علم، فرهنگ و سیاست اهمیت می یابند و برجسته می شوند.»
در همین مقدمه آمده است: «در میان گرایش های فلسفی مختلف، بی توجهی به تاریخ فلسفه شاید بیشتر از همه در فلسفه تحلیلی رواج دارد. شخصاً این مورد را در دوره تحصیلم و هم در گفت وگوهایی که با اهل فلسفه تحلیلی داشته ام، تجربه کرده ام. از آن جا که دامنه تاریخی این جلد از تاریخ فلسفه غرب شکل گیری فلسفه تحلیلی را هم در بر می گیرد، می تواند درک ما را از تحولاتی تاریخی که به ظهور و بسط این گرایش فلسفی منجر گردید، عمق بخشد.»
نویسنده این کتاب هم در بخشی از مقدمه نوشته است: «این تاریخی است که یک فیلسوف نوشته است، نه یک مورخ. هنگامی که متفکران گذشته نزد معاصران احضار می شوند، حس آهنگ کُند و شکوفایی تدریجی فلسفه از دست می رود؛ تلاش کرده ام از این امر پرهیز کنم. البته آرائم را بیشتر از یک مورخ ایده ها در این کتاب دخالت داده ام و بسیار بیشتر گزینشی عمل کرده ام. داستان را از یک منظر فلسفی امروزی و بدون انکار کردنِ وقوف پس از وقوع روایت می کنم.»
همینطور در نوشته پشت جلد کتاب «فلسفه انگلیسی زبان ۱۷۵۰ تا ۱۹۴۵» می خوانیم: «جلد ششم از مجموعه تاریخ فلسفه غرب دوره ای حدوداً دویست ساله را از میانه قرن هجدهم تا میانه قرن بیستم دربر می گیرد. ابتدا آراء دو نماینده از «روشنگری اسکاتلندی» یعنی تام رید و دیوید هیوم را بررسی می نماییم. سپس، به دیدگاه های جرمی بنتام و هم ساموئل کالریج که از نقادی های کانت متأثر است، می پردازیم. اندیشه علم گرا و لیبرال در نیمه قرن نوزدهم با آراء جان استوارت میل اوج می گیرد. بعد از بررسی دیدگاه های میل و مساهمت های بعضی از فلاسفه امریکایی، به تحولاتی بنیادین در کمبریج در آغاز قرن بیستم می پردازیم که میتوان آنرا سرآغاز فلسفه تحلیلی دانست. آراء مور، راسل و ویتگنشتاین و همچنین، تأثیرات ماخ و فرگه را در این خصوص بررسی می نماییم. در نهایت آراء فلاسفه ای چون شلیک و کارناپ را از نظر می گذرانیم که با اینکه انگلیسی زبان نیستند، اما بر فلسفه تحلیلی تأثیرگذار بوده اند.»
بر مبنای معرفی ناشر، کتاب حاضر برای دانشجویان رشته فلسفه در مقطع کارشناسی بعنوان منبع اصلی برای درس «فلسفه تحلیلی» به ارزش دو واحد و سایر درس های تاریخ فلسفه غرب ترجمه شده است.




منبع:

1400/04/04
14:02:54
5.0 / 5
1264
تگهای خبر: فرهنگ , كتاب , گل , مدرن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه