در نشست ارزیابی پژوهش های مكتوب در حوزه جبهه مقاومت مطرح شد
وظیفه فرهنگ و هنر است كه به كمك مردم بیایند
به گزارش عطر و تن سیدرضا صدرالحسینی در نشست «ارزیابی پژوهش های مكتوب در حوزه جبهه مقاومت» اظهار داشت: جنگ امروز به حوزه های ادراكی و شناختی جامعه رسیده و در حوزه خاكریز و موشك و هواپیما نیست، وظیفه فرهنگ و هنر است كه به كمك مردم بیایند.
به گزارش عطر و تن به نقل از روابط عمومی موسسه خانه كتاب، نشست «ارزیابی پژوهش های مكتوب در حوزه جبهه مقاومت» عصر روز شنبه ۲۱ دی ماه با حضور سیدرضا صدرالحسینی، كارشناس مسائل غرب آسیا و قادر آشنا، مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی، در سرای اهل قلم انجام شد و ابعاد جدید مقاومت، عواقب شكل گیری و چشم انداز و دستاوردهای آن مورد بررسی قرار گرفت.
سیدرضا صدرالحسینی - كارشناس مسائل غرب آسیا- در این جلسه با اشاره به ذووجهین بودن شخصیت شهید سلیمانی، اظهار داشت: از نوع تعامل شهید حاج قاسم سلیمانی با خیلی از هنرمندان و نویسندگان و صاحبان اندیشه و فیلم نامه نویسان، به این نتیجه می رسیم كه باید نسبت به بررسی ابعاد مختلف شخصیت این شهید والا مقام اقدام نماییم.
او اظهار نمود: باتوجه به شرایط كاری كه شهید سلیمانی داشت، خیلی از ابعاد نرم شخصیت وی قابل شناسایی نبود، این كه در كوتاهترین زمان «به وقت شام» ایجاد می شود، قسمتی از فیلم «پایتخت» به مسأله تروریسم می پردازد، برخی از نویسندگان رمان به سوریه دعوت می شوند و جلساتی با برخی از كارگردانان می گذارند و خیلی از نوشته ها و یادداشت های افرادی كه آن جا بودند، در چارچوب شعر و كتاب با سفارش و دستور وی جمع آوری می شود و بعنوان اسناد مقاومت و مقابله با تروریسم گذاشته می شود، نشانه بُعد دیگر شخصیت این شهید است.
صدرالحسینی همین طور بیان كرد: حقیقت منطقه، شرایط موجود و چشم انداز آینده خیلی پیچیده نیست، باید ببینیم از كجا شروع كردیم و امروز در چه نقطه ای قرار داریم، ما در یك جنگ تمام عیار هستیم و این جنگ امروز به حوزه های ادراكی و شناختی جامعه رسیده و در حوزه خاكریز و موشك و هواپیما نیست، وظیفه فرهنگ و هنر است كه به كمك مردم بیایند و ابعاد مختلف این جنگ را كه پیچیده تر از یك جنگ اقتصادی و امنیتی صرف است مشخص نماییم.
او اضافه كرد: اگر به صورت پرونده ای بحث مقاومت را مورد ملاحظه قرار دهیم، آن زمان می توانیم از سوریه صحبت نماییم و باید توجه داشته باشیم كه مقاومت اسلامی سابقه طولانی دارد كه به مبارزه فلسطینی ها و اشغال سرزمین آنها توسط رژیم صهیونیستی مربوط می شود و مقاومت به صورت عام در الفاظ و گفتمان عمومی جامعه از كشور سوریه شروع شده و عمومیت پیدا كرده است.
كارشناس مسائل غرب آسیا سپس اظهار داشت: تقریباً در موارد گوناگون حدود ۸۰ كشور در تونس، پاریس و تركیه دور هم جمع شدند كه نظام سیاسی سوریه را از بین ببرند، نوع برخورد نظام سلطه هم كه در چارچوب موج بیداری اسلامی شروع شده بود این گونه بود، اما واقع امر این بود كه وقتی به تحولات در مصر، لیبی و بحرین نگاه می نماییم، نوع آن با سوریه متفاوت می باشد. شعارها، كردارها و مقابله ها با بیداری اسلامی در كشورهایی كه نام آنها آورده شد متفاوت بود، در هفته اول سر ۹۰ نفر از نیروهای نظامی سوریه بریده شد و با این اقدامات در حقیقت شناسنامه كسانی كه در میدان شعار می دادند مشخص شد.
وی در ادامه اظهار نمود: پس از این كه القاعده به صورت رسمی از فرودگاه های گوناگون مثل آنكارا در تركیه بهره برد و از نقاط مختلف آمدند كه به سوریه وارد شوند، نوع عمل و برخورد آنها با مردم و نیروهای نظامی نشان داد كه این مسأله در سوریه با جاهای دیگر كاملاً متفاوت می باشد. در این ایام درخواست رسمی از جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت كه كار مستشاری صورت بگیرد و در این عرصه ورود شود بدین سان مسأله مقاومت از حزب الله و لبنان خارج شد و به مناطقی مثل سوریه توسعه وضعیت داد و با ورود مستشاران جمهوری اسلامی از سطوح عالی تا سطوح میدانی و تاكتیكی باتوجه به پشتیبانی هایی كه از داعش در حوزه های مختلف می شد، این مستشاری هم متفاوت شد، در ابتدا فقط در حوزه نظامی و سپس مستشاران به صورت میدانی در كنار نظامیان قرار گرفتند و به تدریج مقاومت دارای توسعه بیشتر شد و بسیج عمومی در سوریه شكل گرفت و مقاومت با یك مجموعه نیروی قابل اتكا به نام مدافعان حرم و در سوریه با عنوان دفاع وطنی معروف شد و این دفاع وطنی به مجموعه مقاومت افزوده شد.
صدرالحسینی عنوان كرد: از نظر جغرافیایی نیز یك سال است كه مجموعه سرزمین سوریه كه بیشتر از ۶۰ درصد آن به شكلی یا در تصرف مستقیم تروریست ها بود یا آلودگی شدید امنیتی داشت، امروز به یك كشور تقریباً ۹۰ درصد پاكسازی شده تبدل شده است. تقریباَ ۴ سال از این بحران نگذشته بود كه داعش در عراق هم توانست دو سوم خاك این كشور را در اختیار بگیرد و باتوجه به داشتن مرز زمینی در عراق و امكان اتصال سرزمین عراق به سرزمین سوریه، موضوع خلافت عنوان شد و این نكته از این تاریخ به بعد برای مسأله امنیت ملی كشور ما با اهمیت تر شد و موضوع حضور داعش به گونهای بود كه برخی شهرهای غربی كشور را ناامن كرده بود، بدین سبب موضوع برخورد با داعش برای جمهوری اسلامی اهمیت پیدا كرد و حضور داعش در حرم مطهر امام خمینی(ره) و مجلس شورای اسلامی، یك مقدار مسأله مبارزه با تروریسم در منطقه را برای كسانی كه بی تفاوت نسبت به مسائل امنیت ملی بودند با اهمیت كرد.
او اظهار نمود: بالاخره پس از سه سال خلافت داعش كاملاً منتفی اعلام گردید و در حقیقت پاكسازی هایی مانده بود كه انجام شد، اما در اغتشاشات اخیر عراق، هستههای خفته داعش انفجارات و عملیاتی انجام دادند و در فضای مجازی فعال شدند، كه مقاومت موفق تر عمل كردند و آورده مقاومت در مقابل داعش در عراق، تشكیل حشدالشعبی بود.
كارشناس مسائل غرب آسیا اضافه كرد: با به وجود آمدن جنبش بیداری اسلامی در یمن، مردم به دنبال انتخاب نخست وزیر بودند، با برخوردهایی كه صورت گرفت و حمایت هایی كه عربستان از دولت وقت كرد، محاصره زمینی، هوایی، دریایی و رسانه ای صورت گرفت، اما كمكها دورادور انجام می شد.
او با بیان این كه نظریه مقاومت در مقابل نظریه سازش قابل اثبات است، اظهار داشت: امروز مقاومت بعنوان فرهنگ، تعاریف مختلف دارد و توانسته خیلی از خواسته های نظام سلطه را یا متوقف نماید یا به شكست وادار كند و چشمانداز آینده مقاومت كاملاً روشن است و این امیدواری وجود دارد كه مقاومت حداقل بتواند باتوجه به شرایطی كه در هفته های اخیر بوجود آمده آمریكایی ها را از عراق خارج كند.
در ادامه این جلسه، قادر آشنا، مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی، به بررسی چیستی و چگونگی شكل گیری محور مقاومت و اینكه ملت ما كی و كجا وارد جنگ داعش و سوریه شدند، پرداخت و اظهار داشت: در ابتدا فلسطین محور وفاق جهان اسلام و محور شكلگیری مقاومت بود، اما اینكه چرا اینقدر یاران و مخالفان فلسطین به صورت شفاف مشخص شدند، موضوعی است كه باید بررسی شود.
وی اظهار نمود: انقلاب اسلامی كه توسط امام خمینی(ره) عنوان شد سه كلیدواژه داشت؛ نخستین كلید واژه این بود كه ملت اسلامی میخواهند استقلال داشته باشند، دوم این كه این استقلال مبتنی بر مبانی شیعی شكل بگیرد و سوم این كه این نظریه و استقلال میخواهد به ملتهای مظلوم جهان هم كمك نماید. این اسلام سیاسی كه امام خمینی(ره) مطرح نمود، مخالفان بسیاری را همراه داشت كه نخستین مخالفانش غرب بودند، چون یك نظام ستمشاهی را كه كاملاً در اختیارشان بود، از دست دادند.
آشنا سپس اظهار نمود: نكته بعد اسرائیل است كه فلسطین را به محاق كشانده بود، اما با روی كار آمدن نظام جمهوری اسلامی، فلسطین از حاشیه به متن آمد و این حكومت ترس بر اندام همه شیخ نشینان انداخت و نكته دیگر اینكه مدل حكومتی برمبنای تفكر و اندیشه ای بنام ولایت فقیه شكل گرفت و گستره وسیعی پیدا كرد كه دامنه اش در نیجریه و یمن نیز گسترش یافت.
وی همینطور بیان كرد: آنچه اسرائیل را در جنوب لبنان به عقب راند، حزب الله بود كه از انقلاب اسلامی تغذیه می شد و واسطه بین اینها كشور سوریه بود كه به محور مقاومت كمك می كرد بنا بر این وقتی در سوریه جنگ آغاز شد، از ۷۲ ملت برای حمایت به این كشور وارد شدند و دلیل اینكه دشمنان اول به سراغ سوریه رفتند، این بود كه سوریه مهمترین پل ارتباط ایران با حزب لله سوریه بود.
آشنا درباره با شكل گیری القاعده اظهار داشت: در سال ۲۰۰۳ وقتی به عراق حمله میشود، القاعده عراق شكل می گیرد و در سال ۲۰۱۱ درگیری شروع میشود. جمهوری اسلامی ایران تا زمانی كه در خاك سوریه دعوا و نزاع بود، ورود پیدا نكرد، زمانی وارد شد كه از همه جای جهان آمدند كه دولت سوریه را شكست دهند و سردار سلیمانی در اینجا وارد سوریه شد، در این زمان ۶۰ درصد خاك سوریه توسط داعش اشغال شده بود و داعش آمده بود كه بماند و حكومتی را تشكیل دهد كه در مقابل مدل حكومتی اندیشه ولایت فقیه باشد.
وی ادامه داد: دومین علت شكل گیری داعش، غربی ها بودند، در سال ۲۰۰۴ میلادی زندان های بغداد از نیروهای معارض پر میشود و آزادانه آغاز به ترویج فرهنگ سلفیگری میكنند و نقطه مقابل آن تفكر سیاسی شیعه بود و در سال ۲۰۰۵ همه آزاد میشوند و به قتل عام شیعیان میپردازند. اما سردار سلیمانی با نیروی اندك، در مقابل آنها كاری كرد كارستان كه تاریخ هرچه بنویسد كم نوشته است.
درانتها این جلسه، صدرالحسینی درباره انتشار كتاب «داعش» اظهار داشت: این كتاب با یك نگاه غیر ایرانی و غیر شیعی نوشته شده چون معتقد بودم كه این كتاب فقط برای ایرانیان مسلمان نوشته نشده و با چاپ عربی در عراق و لبنان در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است.
وی اظهار نمود: این اثر تلاش دارد تا به بررسی چرایی و چگونگی شكل گیری داعش در جهان اسلام بپردازد. اولین مبحث كتاب به یكی از سؤالات رایج در این رابطه پرداخته است و تلاش نموده تا با بررسی دقیق به تفاوت دیدگاه میان «سلفی ها» و «نوسلفی ها» و اینكه آیا این دو یكی است یا خیر، بپردازد و در مباحث دیگر به تأثیر حمله آمریكا در شكل گیری گروه های تندرو و سپس داعش پرداخته است.
صدرالحسینی عنوان كرد: موضوعاتی چون دیدگاه ها و افكار داعش، ساختار تشكیلاتی آن، معرفی سران این گروهك تروریستی، شیوه های جذب و دلیلهای برخی از موفقیت های آنها، تاكتیك های عملیاتی داعش، چگونگی استفاده از رسانه برای اشاعه تفكرات خود، منابع مالی، رابطه داعش با آمریكا و رژیم صهیونیستی و... در این اثر مورد بررسی قرار گرفته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب