کدام موادغذایی در کاهش روند پیری موثرند؟ عطر و تن: برخی غذاها به کاهش اثرات پیری در هر قسمت از بدن شما، از پوست گرفته تا مغز، قلب و مفاصل کمک می کنند. به گزارش عطر و تن به نقل از ایسنا، تلاش برای مبارزه با پیری قدمت بسیاری دارد و انسان ها برای کاهش آثار پیری همیشه تلاش نموده اند. برخی تلاش نموده اند که به بررسی غذاهای ضدپیری بپردازند و این غذاها را در رژیم غذایی خود بگنجانند. در مجموع فرمول خاصی برای این امر وجود ندارد اما ترکیب تعدادی از غذاه در رژیم غذایی بهترین راه برای مساعدت با این هدف است. متخصصان معتقدند که بالاترین غذاهای ضد پیری غذاهای دارای آنتی اکسیدان بالا و غذاهای ضد التهابی هستند که تعدادی از آنها عبارتند از: بلوبری تحقیقات نشان داده که بلوبری پیری را به تاخیر می اندازد و موجب افزایش طول عمر می شود. بیشتر تحقیقات در مورد فواید سلامتی بلوبری بر روی فواید شناختی آن، صیانت از مناطق در رابطه با حافظه در مغز در مقابل لطمه اکسیداتیو و کاهش لطمه ناشی از افزایش سن به سلول های مغز تمرکز دارد. بلوبری سرشار از «آنتوسیانین» است، ترکیباتی که به سبب اثرات ضد پیری و محدود کردن لطمه سلولی ناشی از رادیکال های آزاد و ممانعت از طیف وسیعی از بیماریها شناخته می شوند. هم خانواده های بلوبری مانند تمشک و شاه توت نیز غذاهای ضد پیری هستند. شکلات تلخ مقادیر متوسط شکلات تلخ به عنوان قسمتی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل می تواند مزایای ضد پیری را به همراه داشته باشد. به سبب این که شکلات تلخ کالری بالایی دارد، خوردن یک تکه کوچک با بالاترین درصد کاکائو (۷۰ تا ۹۰ درصد) برای مساعدت با کاهش اثرات پیری کافی است. آجیل آجیل به عنوان قسمتی از یک رژیم غذایی متعادل می تواند با کمک به پیش گیری از بیماریهای مزمن مانند سرطان، بیماریهای قلبی عروقی و زوال شناختی، طول عمر را افزایش دهد. آجیل حاوی چربی های غیراشباع با یک یا چند باند دوگانه است و هر دو ترکیب با کاهش بیماری قلبی و خطر دیابت نوع ۲ مرتبط هستند. از آنجا که وضعیت سلامت عروقی بر توانمندی شناختی موثر است، آجیل ممکنست پتانسیل کاهش زوال شناختی را در افراد مسن داشته باشد. تعدادی از بهترین آجیل ها با اثرات ضد پیری شاه بلوط، گردو، بادام، گردوی گرمسیری هستند. انجیر انجیر سرشار از فلاونوئیدها و پلی فنول ها است که خواص آنتی اکسیدانی قوی دارد و به پیش گیری از بیماریهای مختلف در رابطه با استرس اکسیداتیو مانند مشکلات کبدی و عصبی کمک می نماید. پروتئین کلاژن کلاژن، مهم ترین و فراوان ترین پروتئین بدن است که آنرا برای مدت طولانی سالم و جوان نگه می دارد و خصوصاً برای پوست مفید می باشد. در یک مطالعه دیده شد شرکت کنندگانی که روزانه پپتیدهای کلاژن را به مدت هشت هفته مصرف کرده اند در مقایسه با گروه مصرف کننده دارونما، بهبود قابل توجهی در قابلیت ارتجاعی پوست دارند. همین طور نتایج یک پژوهش نشان میدهد که مصرف روزانه پپتیدهای کلاژن با وزن مولکولی کم به مدت ۱۲ هفته منجر به افزایش هیدراتاسیون پوست، انعطاف پذیری و کاهش چین و چروک در شرکت کنندگان در این مطالعه شده است. در مطالعه دیگری نشان داده شد در شرکت کنندگانی که روزانه به مدت هشت هفته از کلاژن هیدرولیز شده حاوی مواد فعال زیستی مصرف می کردند، رطوبت و خاصیت ارتجاعی پوست صورت بالا رفته و علایم پیری صورت کم شده است. علاوه بر این، کلاژن دریایی با محتوای آنتی اکسیدانی بالایی که دارد، در محصولات زیبایی بمنظور ترمیم یا ممانعت از لطمه های ناشی از عوامل محیطی یا روند پیری استفاده شده است. ماهی قزل آلا بنابر اعلام دفتر بهود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، ماهی قزل آلا دارای مقادیر زیادی آستاگزانتین است، یک آنتی اکسیدان فوق العاده و کاروتنوئید که به سبب مزایای منحصر به فرد ضد پیری آن شناخته شده است. آستاگزانتین توسط جلبک ها، باکتری ها و قارچ ها تولید می شود و در طول زنجیره غذایی بیشتر متمرکز می شود، برای اینکه این تولیدکنندگان اولیه برای غذای سایر جانداران مصرف می شوند. تعداد زیادی از تحقیقات نشان داده اند که آستاگزانتین با حفظ عملکرد شناختی به سلامت مغز کمک می نماید. خواص محافظت کننده عصبی آستاگزانتین ممکنست به سبب توانایی آن در کاهش فشار اکسیداتیو و التهاب باشد. علاوه بر این، ماهی قزل آلا و سایر ماهی های چرب - مانند ماهی تن، ماهی خال مخالی و غیره منابع برتر امگا ۳ هستند و امگا ۳ از بهترین چربی ها برای افزایش طول عمر هستند. عصاره استخوان عصاره استخوان حاوی بالاتر از ۱۹ اسید آمینه ضروری و غیرضروری (که واحدهای سازنده پروتئین ها هستند)، کلاژن/ژلاتین (که به تشکیل بافت همبند کمک می کند) و مواد مغذی که از عملکردهای گوارشی، سلامت مغز و سیستم ایمنی بدن پشتیبانی می کنند، می باشد که به آسانی جذب می شود. همین طور حاوی کندرویتین سولفات و گلوکزآمین است، ترکیباتی که به کاهش التهاب، درد مفاصل و آرتریت کمک می کنند. آووکادو آووکادو، یک غذای فوق العاده حاوی فیتوکمیکال ها و مواد مغذی لازم است که به ممانعت از اثرات منفی پیری کمک می نماید. آووکادو مملو از اسیدهای چرب تک غیراشباع و آنتی اکسیدان ها است که ترکیبات کلیدی در حفظ سلامت و جوانی عروق هستند. زردچوبه زردچوبه خاصیت ضد پیری و روشن کنندگی پوست دارد و قرن هاست که از آن در تولید محصولات آرایشی استفاده می شود. برمبنای تحقیقات گسترده کورکومین موجود در زردچوبه ممکنست در مقابل پیری مفاصل، مغز و سایر بیماریهای تحلیلی عصبی موثر باشد. روغن زیتون فرابکر روغن زیتون سرشار از چربی های تک غیراشباع سالم، آنتی اکسیدان ها و پلی فنول ها است و به کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو که از عوامل اصلی پیری هستند، کمک می نماید. در حقیقت، تاثیر روغن زیتون فرا بکر برای کاهش التهاب، بهبود سلامت قلب و صیانت از خاصیت ارتجاعی پوست نشان داده شده است. تحقیقات نشان داده است که آنتی اکسیدان های موجود در روغن زیتون فرا بکر با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و به تاخیر در پیری پوست کمک می نماید. یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ نشان داد که پیروی از یک رژیم غذایی مدیترانه ای که سرشار از روغن زیتون است، عملکرد شناختی را بهبود بخشیده و مشکلات قلبی عروقی را کم می کند. تحقیقات بیشتر حتی نشان داده است که مصرف روغن زیتون می تواند برای طول عمر مفید باشد. چای سبز چای سبز سرشار از کاتچین ها و پلی فنول ها و دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است که می تواند لطمه های ناشی از اشعه ماوراء بنفش را کم کند و خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود بخشد. همین طور مطالعات نشان داده که پلی فنول های آن به کاهش سرعت تجزیه کلاژن کمک می نماید. مطالعات نشان می دهد که مصرف چای سبز با بهبود عملکرد مغز و کاهش زوال شناختی در رابطه با افزایش سن مرتبط می باشد. دانه کتان بذر کتان سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳، فیبر و لیگنان است و نشان داده شده است که از هیدراتاسیون و کشسانی پوست، همراه با سلامت قلب حمایت می کند. مطالعات نشان داده اند که ممکنست حساسیت و زبری پوست را کم کند و سلامت کلی پوست را افزایش دهد. انار انار سرشار از آنتی اکسیدان ها همچون اسید الاژیک و پونیکالاژین است که به مبارزه با التهاب و لطمه اشعه ماوراء بنفش برای صیانت از سلامت پوست کمک می نماید. تحقیقات نقش انار را در تحریک تولید کلاژن و ترمیم پوست برجسته کرده است. یک مطالعه در Nature Medicine نشان داد که ترکیبات موجود در انار می تواند میتوفاژی را تحریک کند، فرآیندی که موجب ترمیم سلولی و طول عمر می شود. گوجه فرنگی گوجه فرنگی حاوی لیکوپن است، یک آنتی اکسیدان قوی که از پوست در مقابل لطمه های ناشی از اشعه ماوراء بنفش محافظت می کند و از سلامت قلب حمایت می کند. مطالعات نشان داده است که مصرف گوجه فرنگی بافت پوست را بهبود می بخشد و خطر آفتاب سوختگی را کم می کند. یک مطالعه انتشار یافته در مجله بریتانیایی پوست نشان داد که لیکوپن شدت آفتاب سوختگی را می کاهد و سلامت پوست را در شرکت کنندگان بهبود می بخشد. عسل عسل که به سبب خواص ضد میکروبی و قدرت آبرسانی خود به پوست شناخته شده است همین طور به تسکین پوست و بهبود زخم کمک می نماید. عسل حاوی آنتی اکسیدان ها و خواص ضد باکتریایی است که به التیام پوست کمک می نماید. همین طور درمان های مبتنی بر عسل به افزایش کشسانی و آبرسانی پوست در افراد مسن کمک می نماید. به سبب خاصیت مبارزه با استرس اکسیداتیو در بدن، عسل یکی از بهترین مواد غذایی ضد پیری است. ماست ماست سرشار از پروبیوتیک ها است و از سلامت روده حفاظت می کند که برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی و شفافیت پوست ضرورت دارد. مطالعات نشان داده اند که پروبیوتیک ها می توانند عملکرد سد حفاظتی پوستی را بهبود بخشیده و التهاب را کاهش دهند. تحقیقات انتشار یافته در مجله بین المللی درماتولوژی زنان نشان داد که پروبیوتیک ها اثرات مفیدی بر تنظیم ایمنی، آکنه و پیری پوست در اثر نور دارند. علاوه بر این، تحقیقات نشان داده اند که مصرف ماست سلامت پوست را بهبود می بخشد و به ممانعت از علایم پیری کمک می نماید. کلم بروکلی کلم بروکلی سرشار از سولفورافان و ویتامین های C و K بوده و تولید کلاژن را بیشتر می کند و از لطمه اکسیداتیو محافظت می کند. سولفورافان همین طور یک آنتی اکسیدان است که از لطمه DNA محافظت می کند و موجب سم زدایی می شود. تحقیقات نشان می دهد که کلم بروکلی ممکنست علایم پیری ناشی از عوامل محیطی را کم کند و به کاهش نشانگرهای استرس اکسیداتیو در انسان کمک می نماید. سیر سیر حاوی ترکیبات گوگردی است که از تولید کلاژن حمایت کرده و التهاب را کم می کند. مصرف سیر از زوال شناختی در رابطه با افزایش سن و بیماری قلبی محافظت می کند. سیر که به سبب فواید قلبی عروقی اش شناخته شده است، حاوی آلیسین است که ممکنست با التهاب و استرس اکسیداتیو مواجه شود. کدو تنبل یکی دیگر از غذاهای غنی از بتاکاروتن، کدو تنبل است که موجب ترمیم و آبرسانی پوست می شود. آنتی اکسیدان های آن با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و التهاب را کم می کند. کدو تنبل همین طور سرشار از ویتامین های A و C است که موجب تولید کلاژن می شود و از لطمه رادیکال های آزاد محافظت می کند. هویج هویج سرشار از بتاکاروتن، ویتامین A و آنتی اکسیدان است و به ترمیم لطمه های پوستی کمک کرده و از علایم پیری محافظت می کند. مطالعات نشان داده اند که مواد موجود در هویج می توانند رنگ و بافت پوست را بهبود بخشند. هویج همین طور به سبب اثرات محافظتی از بینایی که می تواند به یک مشکل برای بزرگسالان مسن تبدیل گردد شناخته شده است. سبزی های برگ دار کلم پیچ، اسفناج و سایر سبزیجات برگ دار حاوی لوتئین، زآگزانتین و ویتامین های C و E هستند که از پوست در مقابل لطمه اشعه ماوراء بنفش محافظت می کنند و خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود می بخشند. تحقیقات همین طور نشان داده است که این مواد غذایی از سلامت مغز و چشم حمایت می کنند، برای اینکه لوتئین و زآگزانتین در مقابل دژنراسیون ماکولای وابسته به سن اثر حفاظتی دارد. 1403/11/18 11:25:10 5.0 / 5 96 تگهای خبر: استرس , بهداشت , بیمار , بیماری این مطلب عطروتن را می پسندید؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط بودجه دارو متناسب با نرخ ارز تأمین می شود پزشکی در ۱۰ سال آینده متفاوت از امروز خواهد بود عامل بروز خستگی مزمن در مبتلایان به کرونا آنفلوانزای نوع A شایع ترین عفونت تنفسی در ایران نظرات بینندگان در مورد این مطلب عطروتن نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۱ بعلاوه ۴