سفارش های طب ایرانی به بیماران دیابت
عطر و تن: معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به شیوع بیماری دیابت و لطمه های آن به ارگان های حیاتی بدن مانند کلیه ها، کبد و چشم، تدابیر طب ایرانی در کنترل بیماری دیابت را تشریح نمود.
به گزارش عطر و تن به نقل از ایسنا، دکتر سید مهدی میرغضنفری - عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش با اشاره به اینکه ریشه بیماری دیابت در طب ایرانی است و در متون کهن طب ایرانی با نام دیابتیس آمده است، اظهار نمود: امروزه سبک زندگی ماشینی سبب شده تا بیماری هایی همچون دیابت شیوع پیدا کند که عوارض زیادی را برای فرد بوجود آورده و به ارگان های بدن همچون کلیه ها، کبد، چشم و سایر ارگان های بدن ضرر می رساند.
وی ادامه داد: ژنتیک در مبتلاشدن به دیابت تاثیر دارد، اما برخی افراد حتی با وجود زمینه ژنتیکی مبتلا نمی شوند، برای اینکه سبک زندگی سالمی دارند و برعکس برخی با وجود این که زمینه ژنتیک ندارند، به علت عدم رعایت اصول سبک زندگی سالم به ویژه غذا، خواب مناسب و ورزش، به این بیماری مبتلا می شوند.
دکتر میرغضنفری افزود: گاهی گفته می شود که دیابت یک بیماری خود ایمنی است، اما باید به این نکته توجه داشت که سیستم ایمنی بدن به تنهایی و به خودی خود تحریک نمی گردد، بلکه وجود مواد غیرطبیعی در بدن که خود شخص موجب تجمع آنها می شود، موجب تحریک سیستم ایمنی شده، این سیستم حالت افسار گسیخته پیدا می کند و برای دفع این سموم ضد بافت ها و سلول های خود نیز فعال شده و موجب تخریب غیرقابل بازگشت بافت های بدن می شود.
معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به اینکه حکمای طب ایرانی دیابت را دو نوع دیابت سرد و دیابت گرم می دانند و برای هر کدام درمان ها و سفارش های خاصی دارند، اشاره کرد: بسیار اهمیت دارد که هر فرد با مراجعه به پزشک متخصص طب سنتی مزاج خودرا بشناسد تا سبک زندگی متناسب با مزاج فرد به او داده شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش اضافه کرد: احتمال این که دیابت سرد در افراد با مزاج سرد رخ دهد بسیار بیشتر است و گرم مزاجان در اصل به دیابت گرم مبتلا می شوند.
دکتر میرغضنفری با اشاره به اینکه سرد مزاجان دچار دیابت باید از غذاهایی با مزاج سرد به ویژه در فصل سرما و اقلیم های سرد پرهیز کنند، اظهار داشت: غذاهای رو به گرمی مثل شوید، دارچین، زیره، کنگر، کرفس، شنبلیله، انجیر، سیب گلاب و غذاهای انرژی زا مانند بادام و گردو، که در طب سنتی برای دیابت هم سفارش شده، در صورتیکه حساسیت نداشته باشند، برای این افراد مفیدست.
وی افزود: مصرف نیلوفر، عناب، تخم هندوانه، گیاه و عرق کاسنی، عرق بید، عرق بیدمشک و یا دم کرده آنها، برای گرم مزاجان مفیدست.
دکتر میرغضنفری اظهار نمود: مصرف ماءالجبن ساده و یا ماءالجبن کاسنی برای افراد با مزاج گرم و خشک و ماءالجبن افتیمونی یا زنجبیلی برای سردمزاجان سفارش می شود.
معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: افراد دچار دیابت اگر می خواهند دیابت خودرا کنترل کنند و مصرف دارو را به حداقل برسانند، باید در کنار رعایت تدابیر تغذیه ای، ورزش کنند، خواب مطلوبی داشته باشند و از استرس دوری کنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش خاطرنشان کرد: طب ایرانی هم در استدلال چگونگی بروز دیابت و هم در چگونگی درمان دیابت بصورت اختصاصی و متناسب با مزاج می تواند بسیار کمک کننده باشد.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی ادامه داد: شخص دیابتی نباید خودسرانه داروهای شیمیایی و خوراکی و تزریقی خودرا قطع و یا دُز آنها را کم کند، بلکه باید تدابیر طب ایرانی را رعایت کرده و همزمان قند خون خودرا کنترل کند و اگر قند او درحال کاهش بود، می تواند زیر نظر متخصص، دُز داروهای خودرا کم کند.
منبع: عطر و تن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب