چگونگی حفاظت از تخم مرغ برای پیشگیری از مبتلا شدن به سالمونلا

چگونگی حفاظت از تخم مرغ برای پیشگیری از مبتلا شدن به سالمونلا به گزارش عطر و تن، باآنکه تخم مرغ یک غذای سالم به حساب می آید اما مانند گوشت خام، مرغ و ماهی فاسدشدنی است و امکان دارد در جریان نگهداری ناسالم، حاوی باکتری سالمونلا انتریتیدیس (SE) شده و مشکل ساز شود.


به گزارش عطر و تن به نقل از ایسنا، تخم مرغ یکی از مغذی ترین غذاها بشمار می رود و می تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد اما مانند گوشت خام، مرغ و ماهی فاسد شدنی است؛ حتی تخم مرغ تمیز و تازه هم امکان دارد حاوی باکتری سالمونلا انتریتیدیس (SE) باشد که می تواند سبب بیماری های ناشی از غذا شود. البته تعداد تخم مرغ های مبتلا به سالمونلا انتریتیدیس خیلی کم است.
به منظور ایمنی غذا، تخم مرغ باید به صورت ایمن نگهداری شده، به سرعت در یخچال نگهداری و برای مصرف هم کاملا پخته شود.

سالمونلا چگونه تخم مرغ را آلوده می کند؟
باکتری ها می توانند در بخش بیرونی یک تخم مرغ باشند؛ به این علت که تخم مرغ از مسیر دفع مدفوع از بدن مرغ خارج می شود. به همین دلیل، تخم مرغ ها باید در کارخانه فرآوری شسته شوند. تمام تخم مرغ های درجه بندی شده USDA و اغلب پردازنده های حجم بالا، مرحله شستشو را با شستشوی ضدعفونی کننده در کارخانه فرآوری دنبال می کنند. همینطور امکان دارد تخم ها بعد از تخمگذاری توسط سالمونلا انتریتیدیس از راه منافذ پوسته آلوده شوند. SE همینطور می تواند در داخل یک تخم مرغ شکسته و کامل باشد. آلودگی تخم مرغ امکان دارد به علت باکتری های موجود در دستگاه تناسلی مرغ پیش از تشکیل پوسته در اطراف زرده و سفیده باشد. SE مرغ را بیمار نمی کند.
محققان می گویند که در صورت وجود، SE می تواند در زرده یا سفیده تخم مرغ باشد. ازاین رو به همه سفارش می شود که از خوردن زرده و سفیده تخم مرغ خام یا نیم پز یا محصولات حاوی تخم مرغ خام یا نیم پز اجتناب کنند.

چه کسانی برای خوردن تخم مرغ خام یا نیم پز "در خطر" هستند؟
نوزادان، کودکان خردسال، سالمندان، زنان آبستن و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بخصوص در مقابل عفونت های SE صدمه پذیر هستند. یک بیماری مزمن، سیستم ایمنی را ضعیف می کند و فرد را در مقابل بیماری های ناشی از غذا صدمه پذیر می کند. به صورت کلی ضروری است از مصرف غذاهای حاوی تخم مرغ خام پرهیز شود.
پودر سفیده تخم مرغ، سفیده تخم مرغ خشک (آلبومین خالص) است. میتوان آنرا با مخلوط کردن پودر با آب بازسازی کرد. پودر آماده شده مانند سفیده تخم مرغ تازه می چرخد و به علت پاستوریزه بودن، میتوان آنرا بدون پختن با خیال راحت استفاده نمود. این محصول معمولا همراه با لوازم پخت و تزئین کیک فروخته می شود.

چرا تخم مرغ باید در یخچال نگهداری شود؟
نوسانات دما برای ایمنی خیلی مهم است. با عنایت به نگرانی در مورد سالمونلا، تخم های جمع آوری شده از مرغ های تخمگذار باید در اسرع وقت در یخچال نگهداری شوند. پس از اینکه تخم مرغ ها در یخچال قرار گرفتند، باید به همین شکل بمانند. یک تخم مرغ سرد که در دمای اتاق رها می شود، می تواند عرق کند، حرکت باکتری ها به داخل تخم مرغ را تسهیل کرده و رشد باکتری ها را زیاد می کند. تخم مرغ های یخچالی نباید بیشتر از 2 ساعت کنار گذاشته شوند.
شستن تخم مرغ برای مصرف کنندگان ضروری نیست؛ در واقع شستشو خطر آلودگی را زیاد می کند چونکه آب می تواند از راه منافذ پوسته به داخل تخم مرغ وارد شود.

چرا تخم مرغ های سفت زودتر از تخم مرغ های تازه خراب می شوند؟
وقتی پوسته تخم مرغ به سختی پخته می شود، پوشش محافظ آن شسته می شود و منافذ پوسته خالی می ماند تا باکتری ها وارد آن شوند و آنرا آلوده کنند. تخم مرغ های سفت پخته شده را باید در مدت 2 ساعت بعد از پخت در یخچال نگهداری کرد و در عرض یک هفته بهره برد.

ذخیره سازی ایمن در فروشگاه ها
در فروشگاه، تخم مرغ های درجه A یا AA را با پوسته های تمیز و ترک نخورده انتخاب کنید. مطمئن شوید که آنها در یخچال نگهداری شده اند. هر گونه باکتری موجود در تخم مرغ می تواند به سرعت در دمای اتاق تکثیر شود. هنگام خرید محصولات یا جایگزین های تخم مرغ، به دنبال ظروفی باشید که محکم بسته می شوند.
تخم مرغ ها را مستقیما به خانه ببرید و فورا در یخچال با دمای 40 درجه فارنهایت یا کمتر نگهداری کنید. آنها را در کارتن خود نگه دارید و در سردترین قسمت یخچال قرار دهید نه در درب.
باکتری ها می توانند از راه شکاف های پوسته وارد تخم ها شوند. هیچگاه تخم مرغ های شکسته نخرید. با این وجود، اگر تخم مرغ ها در راه خانه از فروشگاه شکستند، آنها را در ظرف تمیزی بشکنید، در آنرا محکم بپوشانید، در یخچال نگهداری کنید و ظرف 2 روز استفاده کنید. اگر تخم مرغ ها در حین پخت سخت ترک بخورند، بی خطر هستند. به یاد داشته باشید که تمام تخم مرغ ها باید کاملا پخته شوند.

آیا رنگ پوسته روی مواد مغذی تخم مرغ تأثیر می گذارد؟
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، نژاد مرغ رنگ تخم های وی را تعیین می کند. سطح مواد مغذی در تخم مرغ های پوسته سفید و قهوه ای تفاوت مفهوم داری ندارد.
جوجه های آراکونا در آمریکای جنوبی تخم هایی می گذارند که رنگ آنها از آبی متوسط تا سبز متوسط متغیر است. ادعاهای تغذیه در خصوص این که تخم مرغ آراکونا حاوی کلسترول کمتری نسبت به سایر تخم مرغ ها است، ثابت نشده است.

چگونه از سلامت تخم مرغ ها مطمئن شویم؟
یک تخم مرغ زمانی می تواند در آب شناور شود که سلول هوای آن به اندازه کافی بزرگ شده باشد که آنرا شناور نگه دارد. این بدان مفهوم است که تخم مرغ قدیمی است، اما امکان دارد استفاده از آن کاملا بی خطر باشد. تخم مرغ را در یک کاسه بشکنید و پیش از تصمیم به استفاده یا دور انداختن آن، آنرا از نظر ظاهری نامتعارف یا بدبو بودن بررسی کنید. تخم مرغ فاسد وقتی پوسته آنرا بشکنید، چه در حالت خام و چه پخته، بوی نامطبوعی خواهد داشت.




منبع:

1403/03/31
14:03:25
5.0 / 5
281
تگهای خبر: آلودگی , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه