محققان پی بردند؛
خواب دیدن در پردازش تجربیات بد موثرند
به گزارش عطر و تن، یک خواب خوب شبانه به پاک کردن افکار بد از ذهن کمک می نماید و الان محققان پی بردند که رویا دیدن و خواب دیدن در این حوزه موثر است.
به گزارش عطر و تن به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، بر مبنای نتایجی که اخیراً انتشار یافته است، به نظر می آید که یک شب خواب خوب به افراد کمک می نماید تا رویدادهای شدید زندگی خویش را بهتر پردازش کنند، و همینطور چیزهای پیش پا افتاده روزانه را از حافظه خود پاک کنند.
محققان دریافتند خواب دیدن، پردازش خاطرات دارای بار عاطفی را در اولویت قرار می دهد و سپس از شدت آنها می کاهد.
محقق ارشد «سارا مدنیک»، استاد علوم شناختی در دانشگاه کالیفرنیا، اظهار داشت: «ما کشف کردیم افرادی که خواب می بینند، پردازش حافظه عاطفی بیشتری دارند، که نشان داده است رویاها به ما کمک می کنند تا تجربیات عاطفی خویش را پردازش نماییم.»
مدنیک در ادامه می افزاید: «این مهم می باشد چونکه می دانیم که رویاها و خواب ها می توانند تجارب بیداری ما را منعکس کنند، اما این نخستین شواهدی است که نشان داده است با اولویت دادن به خاطرات منفی بر خاطرات خنثی و کاهش واکنش عاطفی روز بعد، نقش فعالی در تغییر پاسخ های ما به تجارب بیداری ایفا می کنند.»
برای این مطالعه، از ۱۲۵ زن در اواسط ۳۰ سالگی در شب خواسته شد تا مجموعه ای از تصاویر را که تجربیات منفی را به تصویر می کشد - مانند تصادف رانندگی - و همینطور تصاویر خنثی مانند یک زمین چمن را مشاهده کنند. آنها هر تصویر را بر مبنای شدت احساس آن ارزیابی کردند.
سپس زنان در خانه یا در یک اتاق خواب خصوصی لابراتوار به خواب رفتند. همه حلقه ای می پوشیدند که الگوی خواب و بیداری آنها را کنترل می کرد.
روز بعد، آنها رویاهای خویش را در دفتر خاطرات خواب یادداشت کردند و حالت کلی خواب هایشان را ارزیابی کردند.
دو ساعت بعد از بیدار شدن از خواب، زنان یک آزمایش تکمیلی شامل تصاویر نشان داده شده در شب قبل داده شدند تا تعداد آنها و واکنش شأن نسبت به آنها اندازه گیری شود.
نتایج نشان داده است بیمارانی که خواب دیدن را گزارش کرده اند، تصاویر را بهتر به خاطر می آورند و نسبت به تصاویر منفی واکنش کمتری نشان می دهند، الگویی که در افرادی که خواب دیدن را به خاطر نمی آورند، رخ نمی دهد.
علاوه بر این، هر چه رؤیا مثبت تر باشد، فرد روز بعد به تصاویر منفی امتیاز مثبت تری می دهد.
مدنیک اظهار داشت: «این تحقیق به ما بینش جدیدی از نقش فعال رویاها در نحوه پردازش طبیعی تجربیات روزانه را می دهد و امکان دارد منجر به مداخلاتی شود که رویاپردازی را زیاد می کند تا به افراد کمک نماید تا تجربیات سخت زندگی را پشت سر بگذارند.»
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب