مطالعات نشان می دهد؛

صدمه کووید به اندام ها می تواند به قلب هم صدمه برساند

صدمه کووید به اندام ها می تواند به قلب هم صدمه برساند به گزارش عطر و تن، یک مطالعه جدید نشان داده است که کووید۱۹ می تواند به قلب افراد صدمه برساند، حتی اگر ویروس کرونا مستقیماً بافت قلب را آلوده نکند.



به گزارش عطر و تن به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان گزارش می دهند التهاب شدیدی که کووید در سایر اندام ها مانند ریه ها ایجاد می کند، به نظر می آید به صورت غیرمستقیم سبب صدمه قلبی در رابطه با عفونت می شود.
دکتر «ماتایس نهرندورف»، نویسنده ارشد این مقاله از دانشگاه هاروارد، می گوید: «پس از عفونت کووید، سیستم ایمنی می تواند با تشکیل التهاب جدی در سرتاسر بدن به سایر اندام ها صدمه وارد کند و این علاوه بر صدمه ای است که خود ویروس مستقیماً به بافت ریه وارد کرده است».
برای این مطالعه، محققان نمونه های بافت قلب گرفته شده از ۲۱ بیمار را که به سبب نارسایی ریوی در رابطه با کووید جان باختند، تحلیل و بررسی کردند. این نمونه ها با نمونه های ۳۳ بیمار که به علل غیرمرتبط با کووید جان خویش را از دست دادند، مقایسه شد.
تیم تحقیق به صورت خاص بر روی سلول های ایمنی به نام ماکروفاژهای قلبی تمرکز کردند. این سلول ها به صورت معمول با حفظ متابولیسم و پاکسازی باکتری های مضر به سالم نگه داشتن بافت قلب کمک می کنند، اما می توانند در پاسخ به حمله قلبی یا نارسایی قلبی سبب التهاب مضر شوند.
محققان دریافتند که عفونت کووید، تعداد کل ماکروفاژهای قلبی را در بافت قلب انسان بالا می برد و سبب می شود که از روال عادی خود خارج شده و التهابی شوند.
نهرندورف اظهار داشت: «این التهاب می تواند قلب را ضعیف کند.»
مطالعه روی موش آن چه را که محققان در نمونه های بافت انسانی یافتند تأیید کرد. به قول محققان، موش های آلوده به کووید، پاسخ های ایمنی به اندازه ای قوی داشتند که سبب تغییر همان ماکروفاژ قلب از مفید به مضر شود.
نهرندورف اظهار داشت: «این یافته ها را میتوان به صورت کلی تر هم به کار برد، چونکه نتایج ما نشان داده است که هر عفونت شدید می تواند امواج شوک را در کل بدن ارسال نماید.»
تیم تحقیق همینطور دریافتند که مسدود کردن پاسخ ایمنی در موش ها با درمان آنتی بادی، جریان ماکروفاژهای التهابی قلبی را متوقف کرده و از صدمه قلبی جلوگیری می کند.
به گفته محققان: «سرکوب التهاب از راه درمان ها امکان دارد در به حداقل رساندن این عوارض مؤثر باشد».
نهرندورف گفت، با این وجود، اقدامات پیشگیرانه جهت کمک به بیماران مبتلا به کووید برای پیشگیری از صدمه قلبی باید روی انسان آزمایش شود.


منبع:

1403/01/07
10:34:23
5.0 / 5
289
تگهای خبر: بیمار , درمان , رشد , قلب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه