۱۱ ماده غذایی که استرس را از بین می برند
به گزارش عطر و تن، مدیریت استرس ابزاری مهم و قدرتمند برای سلامت است؛ چونکه استرس بیش از اندازه مسلما خطرات بهداشتی بالقوه بر سلامت جسم و روان فرد به همراه دارد.
به گزارش عطر و تن به نقل از ایسنا، علاوه بر درمان دارویی و روان درمانی، خیلی از استراتژی ها همچون مصرف منظم برخی غذاها برای مدیریت این اختلال پیشنهاد شده است. یک رژیم غذایی سالم می تواند به مقابله با تاثیرات منفی استرس برود و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.
_ جوی دو سر: خوردن مواد غذایی غنی از کربوهیدرات پیچیده باعث افزایش تولید سروتونین؛ هورمون در رابطه با احساس خوب می شود. غلات کامل مانند جوی دو سر و مصرف آنها در وعده صبحانه، عاملی برای بهبود خلق و خو و افزایش انرژی در تمام طول روز است.
_ شکلات تیره: فلاونوئید موجود در شکلات تیره استرس را به میزان قابل ملاحظه ای می کاهد. مصرف شکلات تیره منجر به کاهش خستگی ذهنی و بهبود عملکرد شناختی می شود.
_ ماهی سالمون: ماهی های چرب مانند ماهی قزل آلای وحشی یا ماهی سالمون منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند و خاصیت ضد التهابی دارند. این خاصیت ضد التهابی تأثیر مثبتی روی سلامت روان دارد و منجر به کاستن استرس می شود.
_ دانه های سویا: سویا منبع خوبی از دو اسید آمینه تیروزین و تریپتوفان است که هر دو به افزایش تولید انتقال دهنده های عصبی سروتونین و دوپامین که نقش مهمی در افزایش احساس خوب دارند، کمک می کنند.
_ چای سیاه: این نوع چای برای کاهش سطوح استرس در خلال قرن ها مصرف می شده است. مطالعات نشان داده که نوشیدن چهار فنجان چای سیاه در طول روز و برای ۶ هفته متوالی، سطوح کورتیزول یا همان هورمون در رابطه با استرس را می کاهد.
_ سبزیجات تیره رنگ: سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم پیچ و... سرشار از فولات و ویتامین B۶ برای افزایش خلق و خوی هستند. اینطور ثابت شده که سطوح پایین فولات در بدن خود عاملی برای افزایش استرس است.
_ بلوبری: سرشار از آنتی اکسیدان هایی به نام پلی فنول برای کاهش افسردگی و اضطراب است. پلی فنول خاصیت ضد التهابی دارد و با تأثیر روی سیستم عصبی مرکزی، استرس را هم می کاهد.
_ چای سبز: حاوی تیانین؛ اسید آمینه ای که استرس را می کاهد. برخی محققان ثابت کرده اند که مصرف روزانه ۳ فنجان چای سبز به جای قهوه، می تواند نقش مهمی در کاستن استرس روزانه داشته باشد.
_ غلات سبوس دار: بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، نان و ماکارونی کامل، منابع غنی از ویتامین های گروه B برای بهبود عملکرد شناختی هستند. ضمن اینکه مصرف آنها منجر به کاهش سطوح استرس هم می شود.
_ آجیل و دانه ها: منابع غنی از منیزیم هستند؛ ماده معدنی که نقش مهمی در خیلی از فرایندهای بیوشیمیایی و بهبود سلامت روان دارد.
_ شیر: تحقیقات نشان داده است که کلسیم منجر به کاهش نوسانات خلقی و اضطراب می شود.
منبع: atrotan.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب