۹۰ درصد عوامل مرگ و میرهای بعد از زایمان قابل پیشگیری است

۹۰ درصد عوامل مرگ و میرهای بعد از زایمان قابل پیشگیری است به گزارش عطر و تن، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد عوامل مرگ و میر بعد از زایمان مادران بخصوص در ۴۲ روز اول بعد از زایمان قابل پیشگیری است، اظهار داشت: به عبارتی کاهش مرگ و میر مادران نشان از حصول دستاوردهای نظام سلامت در زمینه اجماع، تکمیل و توسعه مراقبت های دوران حاملگی در سیستم بهداشتی کشور است.


به گزارش عطر و تن به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا زالی در دوازدهمین سمینار سلامت مادر، جنین و نوزاد اشاره به این که اساتید دانشگاه افتخارات سترگی را در حوزه حفظ و ارتقای سلامت مادر، جنین و نوزاد در کشور کسب کرده اند، اظهار داشت: سه عنصر انسانی فاخر یعنی مادر جنین و نوزاد بن مایه این سمینار هستند و برگزاری دوازدهمین سمینار مرهون تلاش سالهای متمادی و استمرار و ممارست اساتید برای ارتقای دانش و سطح مهارت حفظ سلامت این سه عنصر خطیر است.
وی افزود: امروزه مبحث مهمی در مباحث سازه های روانشناختی نوین و پارادایم های جدید تحت عنوان دلبستگی ایمن بیان می شود.
به قول رئیس دانشگاه، بر مبنای نتایج مطالعات در مواردی که با شکل های دلبستگی ایمن روبه رو هستیم آینده فیزیکی و روانشناختی همراه با دستاوردهای اجتماعی به میزان بیشتری حاصل می شود.
زالی اضافه کرد: جای تعجب نیست در خیلی از کشورهای توسعه یافته در دوران حاملگی برای مادران کلاس های تمرین مبتنی بر اعتماد به نفس ارتقا یافته برگزار می کنند تا توان مادر را در افزایش دلبستگی ایمن تقویت نمایند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اشاره به این که مهم ترین مساله در زندگی جنین مراقبت ویژه از مادران است، خاطرنشان کرد: مراقبت از مادر باید از یک سال قبل از تصمیم برای حاملگی آغاز شود. از آنجاییکه تمام نیازهای بیولوژیک در دوران حاملگی افزوده می شود مادران باید در شرایطی به استقبال حاملگی بروند که از نظر روانشناختی و فیزیکی وضعیت مطلوبی داشته باشند.
به قول وی کمبود میکرو المنت ها، ریز مغذی ها، پروتئین ها، آهن، کلسیم، روی و ید باید مورد توجه قرار گیرد، از طرفی ۸۰ درصد بیماری هایی که بعنوان ناهنجاری های جنینی یا از بدوتولد شناخته می شود به علت شرایط تحمیلی غیر فیزیولوژیک مادر در دوران حاملگی شکل می گیرد؛ از همین رو مراقبت های دوران حاملگی که اصل استراتژیک برای کاهش مرگ و میر مادران و ارتقای سلامت جنین و نوزاد به حساب می آید جایگاه بسیار مهمی دارد.
زالی اظهار نمود: حداقل موضوعی که در شرایط متعارف نیاز است چهار بار ویزیت در طول دوران حاملگی در مجموعه استاندارد بهداشتی است که باید اهمیت ویژه ای برای آن قائل شد.
به نقل از ایشان، این مراقبت ها صرفا مراقبت فیزیکی و بیولوژیک نیست بلکه نگاه متمرکز سایکو سوشیال در کنار نگاه های بیولوژیک هم لازم است.
زالی اظهار داشت: نظام عرضه خدمات ادغام یافته سیستم های بهداشتی و اصول مراقبت های اولیه حضور بهورزها و نظام پیوسته عرضه خدمات بگونه ای است که در حوزه مرگ و میر مادران و نوزادان نسبت به سالهای قبل شرایط بهتری را در کشور تجربه می نماییم. همینطور در منطقه مدیترانه شرقی در پنج سال قبل به صورت همگن کاهش مرگ و میر کودکان زیر یک سال و کودکان بین یک تا ۵۹ ماه را شاهد بودیم که این دستاورد مطلوب منطقه ای است.
او از کسب رنک های قابل دفاع جهانی در کاهش مرگ و میر کودکان توسط کشورهایی همچون ایران، عربستان، عمان و لبنان اطلاع داد.
زالی افزود: علیرغم نبود آمار و ارقام دقیق، در استان تهران شاخص مرگ و میر نوزادان به رقم ۸.۹ کاهش داشته است.
وی اظهار نمود: آمار تعهد به شیردهی تا ۱۱ ماهگی در کشور ۴۷.۷ درصد است، اما در تهران این آمار ۵۲.۵ درصد گزارش می شود.
زالی ضمن اشاره به اهمیت توجه به سلامت کودکان هم اظهار داشت: با یک نظام مراقبتی خوب میتوان مرگ و میر را تا حد زیادی کم کرد. مادر عنصر مهم مهرورزانه در اجتماع است و پشتیبانی از مادر باردار، جنین و نوزاد و کودکان حرکت درخور توجه و همکاری در تمام بدنه نظام سلامت به حساب می آید.
دکتر سید علیرضا مرندی متخصص کودکان و فوق تخصص نوزادان از آمریکا و رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور هم در این سمینار سلامت جسم را فقط یکی از ابعاد سلامت اعلام نمود و اظهار داشت: سلامت روان مادر و پدر روی سلامت معنوی و اجتماعی نوزاد تأثیر مستقیم دارد.
ایشان در ادامه اضافه کرد: رژیم غذایی هم بسیار اهمیت دارد و تغذیه حلال و طیب برای حفظ و ارتقای سلامت معنوی نوزاد نیاز است، باید به میزان نمک، شکر و چربی ها در مواد غذایی توجه کرد و مصرف پروتئین، سبزیجات، میوه ریز مغذی ها و ویتامین ها بخصوص برای مادر در دوران شیردهی را در سبد غذایی قرار داد.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور ضمن اشاره به نقش عوامل اجتماعی زندگی، شخصی و شغلی مادر در تأمین و حفظ سلامت معنوی و سلامت فیزیکی نوزاد، خاطرنشان کرد: رژیم غذایی فعالیت بدنی پرهیز از دخانیات و الکل و جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری های غیر واگیر روی سلامت معنوی جسمی و روانی تمامی انسان ها بخصوص مادران که گروههای صدمه پذیر هستند، تأثیر مستقیم دارد.
مرندی با بیان اهمیت حفظ تماس پوستی مادر با نوزاد، خاطرنشان کرد: حتی اگر نوزاد نارس هم به دنیا بیاید با نوازش مادر پزشک و پرستار ارتباط برقرار می کند و این ارتباط مطلوب و امن تأثیر مستقیم روی تحریک حواس و در نتیجه سلول های عصبی دارد هرچه این تحریکات بیشتر باشد سیناپس های مغز کاملا به هم متصل می شوند و نوزاد در آینده از هوش لازم شخصیتی کلامی و فکری برخوردار خواهد بود.
ایشان در ادامه ضمن بیان اهمیت تغذیه با شیر مادر، اظهار داشت: اگر شیردهی طی ۲۴ ساعت اول زندگی نوزاد آغاز شود، مرگ و میر در نوزادان به میزان ۱۶.۵درصد و اگر از ساعت اول آغاز شود به میزان ۲۳.۵درصد کاهش پیدا خواهد نمود.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، او در آخر ضمن اشاره به این که مادر آبستن و شیرده باید به تغذیه خود اهمیت دهد و ورزش سنگین نکند، اظهار داشت: به خاطر داشته باشید نوزاد از ثانیه نخست به دنیا آمدن می آموزد ازاین رو بازی کردن قصه گفتن و کتاب خواندن برای نوزادان از اهمیت ویژه ای در رشد فکری و ذهنی آنها برخوردار می باشد.




منبع:

1402/07/22
08:14:52
5.0 / 5
335
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پروتئین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه