شهر و سینما در ایران منتشر گردید

شهر و سینما در ایران منتشر گردید به گزارش عطر و تن کتاب «شهر و سینما در ایران» به تلاش بهارک محمودی (عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی) منتشر گردید.


به گزارش عطر و تن به نقل از ایسنا، این کتاب که به بررسی نسبت شهر و سینما و بازنمایی شهر در آثار سینمایی می پردازد، اخیرا با نویسندگی تعدادی از محققان با شمارگان هزار نسخه در ۱۸۹ صفحه و جلد رقعی با قیمت ۵۵ هزار تومان توسط انتشارات علمی و فرهنگی انتشار یافته است.
در معرفی ناشر از کتاب «شهر و سینما در ایران» می خوانیم: مطالعات فیلم و سینما در دهه های گذشته وسعت و ابعاد متنوعی پیدا کرده است. مطالعات فیلم و تحلیل های سینمایی از منظر و رویکرد رشته هایی همچون فلسفه، جامعه شناسی و روان شناسی و... در فضاهای دانشگاهی و عمومی بیشتر از پیش رونق یافته است. این رونق یافتگی حاکی از حضور و تاثیر فراوان سینما در زیست روزمره انسان مدرن است. یکی از این رشته ها و زمینه های تحلیلی، سینما و نسبتش با مؤلفه های اجتماعی، مطالعات جامعه شناختی و خاصه مطالعات شهری است. سنجش نسبت سینما و شهر و چگونگی بازنمایی و آشکارشدن شهر در آثار سینمایی در این دست مطالعات جایگاهی ویژه ای دارد. پرسش مشخص در اینجا این است که شهری که در سینما بازنمایانده می شود چگونه شهری است؟ نشانه های شهری در سینما چگونه ممکن و تصویر می شود و سینما چگونه با بخشی از شهر تولید خاطره می کند؟
اگر بخواهیم در مطالعات جامعه شناسانه شهری پیش گفته به کتابی تازه چاپ و نوظهور اشاره نماییم، «شهر و سینما در ایران» از آخرین نمونه های شاخص و درخور اشاره است. شهر و سینما در ایران به تلاش بهارک محمودی (عضو هیئت علمی روزنامه نگاری دانشگاه علامه طباطبایی) و نویسندگی چند تن از محققان و بازتاب مقالات شان در مبحث موردبحث انتشار یافته است. بهارک محمودی در این کتاب نویسنده پیشگفتار و درآمد کتاب بر تحلیل نسبت سینما و شهر و هم آخرین مقاله آن با عنوان «تخیل تهران: منظر ذهنی شهر در سینمای دهه‌ی چها و پنجاه شمسی در ایران» است. محمودی در پیشگفتار کتاب بعد از بیانی بر مساله اصلی، شرحی از آثار و کتاب های پیشینِ موجود در این عرصه مطالعاتی می دهد که مرورش از دید اشراف بر پیشینه مبحث و واژگان رایج در بحث بسیار مفید است. سپس به شرحی کوتاه بر دیگر مقالات حاضر می پردازد.
دیگر مقالات کتاب شهر و سینما در ایران را پرویز اجلالی با عنوان «سالن های سینما در شهرهای ایران (۱۲۸۳-۱۳۹۵): از پیدایش تا توسعه ناپایدار»، سیدمجید حسینی زاد با عنوان «نشانه شهر در سینمای ایران: بازخوانی معنای شهر در تصاویر سینمایی»، امیرعلی نجومیان با عنوان «جنسیت و شهر در سینمای ایران»، علی پاپلی یزدی با عنوان «رادیکال شدن شهر محله ای در سینمای لاتی – جاهلی» [فیلمفارسی] نگاشته اند.





منبع:

1400/11/17
22:32:06
5.0 / 5
1168
تگهای خبر: رشد , فرهنگ , كتاب , مدرن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه