به گزارش عطر و تن به نقل از مهر، محققان دانشگاه كلمسون آمریكا گسترش باكتری ها را در زمان فوت كردن شمع تولد قبل از برش كیك بررسی كردند.
به گفته محققان، باكتری ها بخش غیراجتناب زندگی هستند كه تقریبا در تمامی تماس های انسانی وجود دارند. چه مفید و چه بیماری زا، مهم است بدانید كه این باكتری ها چگونه منتقل شده و با راه های جلوگیری از آلودگی آشنا شوید.
بیماری های ناشی از باكتری های بیماری زا كه به سرعت از طریق جمعیت منتشر می شوند، دغدغه اصلی سلامت عمومی جامعه امروز هستند.
محققان عنوان می كنند بعد از فوت كردن شمع ها، احتمال انتقال باكتری ها به كیك به شكل قابل توجهی افزایش می یابد.
به گفته محققان با فوت كردن شمع ۱۴۰۰ درصد احتمال انتقال باكتری های مجرای تنفسی شخص فوت كننده به سطح كیك وجود دارد و ممكن است به فردی كه بعداً آن كیك را می خورد منتقل شود.
محققان در این مطالعه كیك مصنوعی با استفاده از فوم پلی استایرن ساختند. بعد از آن لایهای از فویل روی آن پوشاندند و شمعها را روی آن قرار دادند. از برخی از شركتكنندگان در این آزمون خواستند كمی پیتزا بخورند و شمع را فوت كنند. البته به غیر از پیتزا ۱۱ نوع خوراكی دیگر هم به داوطلبان داده شد.
نتیجه این آزمایش نشان داد خوردن هر نوع غذا مقدار باكتری اضافه شده به سطح كیك را به اندازهای خاص افزایش میدهد و البته میانگین آن ۱۴ هزار برابر است.
با این حال محققان تاكید دارند این باكتریها معمولا باعث بیماری نمی شوند و این مطلب فقط برای اطلاع از مقدار باكتریای كه با فوت كردن شمع روی كیك اضافه می شود.
یكی از محققان این آزمون مدعی شده باكتریهای روی كیك معمولا باعث بیماری نمی شوند و تنها در مواردی خاص كه فرد مریضی واگیردار داشته باشد می تواند احتمال ابتلا به بیماری را افزایش دهد.