گزارش عطر و تن؛

بستری بیماران در محوطه بیمارستان ها و عدم بازگشایی نقاهتگاه ها

بستری بیماران در محوطه بیمارستان ها و عدم بازگشایی نقاهتگاه ها به گزارش عطر و تن باوجود افزایش رجوع بیماران كرونایی به بیمارستان ها و تكمیل شدن ظرفیت پذیرش در اغلب مراكز درمانی شهر تهران، وزارت بهداشت برای بازگشایی باردیگر بیمارستان های سیار اعلام نیازی نكرده است.



خبرگزاری مهر؛ گروه جامعه: بیشتر از ۸ ماه است که ویروس کرونا دیگر به میهمان دائمی کشورمان تبدیل گشته است. میهمان ناخوانده ای که تمام معادلات و سیستم عادی زندگی را به هم زده و حتی جهان را شرایطی جدید و سخت قرار داده است. طی دو ماه گذشته شدت شیوع این ویروس و قربانیان آن به شکل عجیبی رشد یافته و حالا دیگر آمار مبتلایان و تلفات کرونا با ماه ها و هفته های ابتدایی شیوع آن در کشور، قابل قیاس نیست.
بنابر اعلام سیما لاری سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته ۲۱ آبان ماه بیشتر از ۷۱۵ هزار نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و مجموعاً ۳۹ هزار و ۶۶۴ نفر هم بر اثر آن جان خویش را از دست داده اند.
افزایش صعودی شمار مبتلایان به کرونا، حجم مراجعات به بیمارستان ها را نسبت به ماه های گذشته چندین برابر کرده و به تبع آن هم ظرفیت پذیرش بیمارستان ها کاهش یافته است. با شیوع پیک دوم و سوم کرونا و بروز جهش های جدید ویروس کرونا، مسئولین مختلف سیستم درمانی کشور از تکمیل شدن ظرفیت بیمارستان ها برای پذیرش بیماران و کمبود ظرفیت بستری بیماران خبر دادند.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا: در بیمارستانها اصلاً جای خالی نیست
۲۲ مهرماه بود که مسعود مردانی عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا ضمن اشاره به اینکه در طول اپیدمی کرونا چنین روزی نداشتیم که همه بیمارستان ها پر باشند، از عدم پذیرش بیماران مبتلا به ویروس کرونا توسط بعضی از بیمارستان ها بخصوص بیمارستان های خصوصی ابراز تأسف کرد.
وی اضافه کرد: برای یک بیمار که می خواهم در بیمارستان بستری کنم به ۷ تا ۸ بیمارستان زنگ می زنم و با این که خیلی هم تحویل می گیرند می گویند جای خالی نداریم.
عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا اضافه کرد: برای بستری بیماران کرونایی در بیمارستانها اصلاً جای خالی نیست، نمی دانم چرا. بیمارستان ها پر از بیمار است، حالا اینکه دارو گیر نمی آید و مسائل بعدی را کنار بگذاریم، ما واقعاً در طول این اپیدمی چنین روزی نداشتیم که همه بیمارستان ها پر باشند، البته دکتر جان بابایی بخشنامه کردند که بیمارستان های سطح شهر تهران از پذیرش بیماران غیر اورژانسی جدا اجتناب کنند و ظرفیتشان را به بیماران کرونایی اختصاص دهند.
معاون کل وزارت بهداشت: ظرفیت بیمارستان ها تکمیل شده است
هفتم مهرماه هم ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت ضمن اشاره به مساله کمبود تخت در مراکز درمانی همچون بیمارستان های امام حسین (ع)، بیمارستان دکتر شریعتی و بیمارستان امام خمینی (ره) بیان نمود: ظرفیتی که در این مراکز درمانی و خیلی از مراکز درمانی دیگر به بیماران کووید ۱۹ اختصاص یافته، تکمیل شده و در این مراکز از ظرفیت سایر بخش ها برای بستری بیماران کرونایی استفاده شده است. باید این را بدانیم که این بیمارستان ها پیش از این با اشغال تخت بالای ۸۰ درصد مواجه بوده اند و هر بیمار کرونایی که باید بستری شود، بیمار بخش دیگر مرخص نمی گردد.
ظرفیت عرضه خدمات به بیماران کرونایی در حال تکمیل است
یازدهم مهرماه هم جلیل کوهپایه زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در ارتباط تصویری با برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما اظهار داشت: ظرفیت ما برای عرضه خدمات به بیماران غیر کرونایی و کرونایی تقریباً در حال تکمیل است.
وی اضافه کرد: با عنایت به این که در ۱۰ روز گذشته بیشتر از چهار هزار رفتن به بیمارستان ها و همینطور بیشتر از ۱۰ هزار رفتن به مراکز جامع سلامت ۱۶ ساعته داشتیم، نسبت به روزهای قبل تر، بستری ها بیشتر شده و اساسا باید برای روزهای آتی تمهیدات را بیشتر نماییم و همینطور رعایت شیوه نامه های بهداشتی را در اولویت قرار دهیم.
با توجه به چند برابر شدن میزان مبتلایان به کرونا و مراجعین به بیمارستانها، اظهارنظرهای مسئولین حوزه بهداشت و درمان و حتی بازدیدهای میدانی از بیمارستانها، با یک حساب سرانگشتی هم کمبود تخت های بیمارستانی برای پذیرش بیماران مشخص می شود.
دلیل وزارت بهداشت برای عدم راه اندازی بیمارستان های سیار چیست؟
هرچند که با وجود اعلام خیلی از رؤسای بیمارستان ها در استان های مختلف طی دو ماه گذشته و اعضای ستاد ملی کرونا بخصوص در تهران در خصوص تکمیل ظرفیت پذیرش بیمارستان ها، نادر توکلی معاون درمان ستاد ملی مقابله با کرونا در کلان شهر تهران، عدم پذیرش بیماران در بیمارستان ها را تکذیب کرده بود با این وجود مشاهدات میدانی حاکی از بستری شدن بیماران در محوطه برخی بیمارستان ها یا انتظار طولانی مدت بیماران برای پذیرش در بیمارستان های دولتی است.
این در حالی است که در ماه های ابتدایی شروع کرونا و همزمان با شیوع موج اول این ویروس، نقاهتگاه ها و بیمارستان های سیار و صحرایی جمعیت هلال احمر، بسیج و برخی دیگر از نهادها راه اندازی شده بود. البته این مراکز بعد از کاهش آمار مبتلایان و قربانیان کرونا در بهار ۹۹ جمع آوری یا به حالت معلق در آمدند.
اما جای تعجب است که هم اکنون و با وجود افزایش چند برابری بیماران کرونایی نسبت به ماه های اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ و همینطور با وجود اعلام مسئولین بهداشتی در خصوص تکمیل ظرفیت بیمارستان ها یا کمبود ظرفیت، نقاهتگاه های معلق دستگاه ها مجدداً راه اندازی نشده است.
مسئولین مربوطه در دیگر دستگاه ها، راه اندازی مجدد نقاهتگاه ها یا بیمارستان های سیار برای افزایش ظرفیت پذیرش بیماران کرونایی را منوط به اعلام نیاز وزارت بهداشت می دانند اما تا کنون این وزارت خانه درخواستی برای بازگشایی این مراکز و عرضه خدمات بیشتر به بیماران نداشته است.
هلال احمر: آمادگی راه اندازی نقاهتگاه های معلق را داریم
در همین خصوص محمد نصیری سخنگوی جمعیت هلال احمر پیشتر در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره راه اندازی باردیگر نقاهتگاه های هلال احمر در موج جدید انتشار کرونا اظهار داشته بود: بازگشایی باردیگر نقاهتگاه ها یا مراکز درمانی سیار هلال احمر تنها منوط به درخواست وزارت بهداشت و اعلام نیاز این نهاد است و در صورتیکه وزارت بهداشت احتیاج به مراکز درمانی بیشتر یا نقاهتگاه داشته باشد باید به ما یا دیگر دستگاه ها ازجمله بسیج اعلام نماید.
وی اضافه کرد: هم اکنون هیچ درخواستی از این وزارت خانه در خصوص راه اندازی باردیگر نقاهتگاه ها را نداشته ایم اما در صورت اعلام نیاز، آمادگی کامل جهت راه اندازی آنها را داریم.
سخنگوی جمعیت هلال احمر درباره عملکرد نقاهتگاه ها خاطرنشان کرد: این استراحتگاه ها مخصوص بیماران بهبود یافته از کرونا است که دوران کمون بیماری خویش را سپری می کنند و به علت احتمال سرایت ویروس در این ایام، نقاهتگاه ها بستری می شوند. در اسفند ماه سال ۹۸ و همزمان با شیوع موج اول کرونا هم هلال احمر نقاهتگاه های خویش را با مجموعاً ۲۴۰۰ تخت در استان های اصفهان، گلستان، مازندران و تهران برپا کرده بود.
شاهین محمد صادقی رئیس بسیج جامعه پزشکی هم در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره نقاهتگاه های این سازمان اظهار داشته بود: همزمان با شیوع موج اول ویروس کرونا بیشتر از ۷۰ مورد نقاهتگاه رسمی راه اندازی کردیم که در ماه های اولیه انتشار ویروس و به علت کاهش شمار بیماران، این مراکز به حالت معلق در آمدند.
وی اضافه کرد: هم اکنون نقاهتگاه های ما آماده آغاز به کار باردیگر هستند و در صورت اعلام نیاز وزارت بهداشت جهت راه اندازی باردیگر آنها، بازگشایی خواهند شد اما تابحال درخواستی از جانب این وزارت خانه جهت راه اندازی نقاهتگاه ها نداشته ایم.
زمان تصمیم گیری برای کاهش قربانیان کرونا کی می رسد!
براساس مشاهدات میدانی خبرنگار مهر، برخی بیمارستان های شهر تهران به علت تکمیل بودن ظرفیت تخت های بیمارستانی، قادر به پذیرش بیماران نیستند و بیماران باید در صف انتظار باقی بمانند یا به ناچار برای بستری شدن به بیمارستان های خصوصی با هزینه های بسیار بالا رجوع کنند.
این در حالی است که همچون ماه های ابتدایی شیوع ویروس کرونا، امکان راه اندازی بیمارستان های سیار و افزایش ظرفیت پذیرش بیماران وجود دارد اما متأسفانه وزارت بهداشت از این ظرفیت استفاده نمی نماید.
در صورت ادامه روند کنونی و افزایش روزافزون بیماران کرونایی، اساسا با کاهش بیشتر از پیش ظرفیت بیمارستان ها و بیماران بدحال نیازمند به بستری در مراکز درمانی مواجه خواهیم شد. عواقب عدم استفاده از این ظرفیت هم اساسا به بهای از دست رفتن جان مردم تمام خواهد شد. عواقبی که مسئولین وزارت بهداشت باید پاسخ گوی آن باشند.


منبع:

1399/08/23
13:02:01
5.0 / 5
1242
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه